nba novi logoNBA VESTI
Oklahoma nastavila seriju, poraz Majamija na debiju Dragića
 
Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su noćas Sakramento Kingse sa 126:99 u nastavku Američke profesionalne lige (NBA).
Interesantno da je pobedu ekipi trenera Doka Riversa doneo njegov sin Ostin, koji je ubacio 28 poena i postavio lični rekord karijere. Pratili su ga Dzej Dzej Redik sa 24 i Dzamal Kraford sa 23, dok je kod Kingsa bolji od ostalih bio je centar Damarkus Kazins sa 21 poenom.
Slovenački reprezentativac Goran Dragić nije imao uspešan debi u dresu Majamija, pošto je na Floridi poražen od Nju Orleansa sa 105:91.
Dragić je za skoro 33 minuta na parketu zabeležio 12 poena, 3 skoka i jednu asistenciju, a najbolji u njegovom timu najbolji bio Mario Čalmers sa 20 poena.
Pelikansi nemaju mnogo razloga da slave trijumf nad Majamijem jer su ostala bez dva ključna igrača Entonija Dejvisa i Rajana Andersona, koju su zbog povreda ranije morali da napuste teren.
Seriju dobrih rezultata i petu pobedu u nizu ostvarila je Oklahoma, koja je bila bolja od Šarlota sa 110:103. Najzaslužniji za trijumf Tandera bio je MVP „Ol star“ vikenda Rasel Vestbruk sa 33 poena, sedam skokova i 10 asistencija, koji je na pravi način odmenio povređene Kevina Durenta i Stivena Adamsa.
U ekipi Hornetsa najefikasniji bio je Mo Vilijams sa 24 poena, dok su po 20 dali Al Džeferson i Majkl Kid.
Rezultati:
Šarlot – Oklahoma 103:110
Majami – Nju Orleans 91:105
Čikago – Finiks 112:107
Hjuston – Toronto 98:76
Los Anđeles Klipers – Sakramento 126:99
Povezana vest:  RAJKO BALTIĆ INFORMISAO O STANJU POVREĐENIH JUNIORA, Baltić: Amidžić priča i oporavlja se!