FUDBALSKA-LOPTA

Postupak protiv Nojšatela zbog finansijskih dokumenata

Švajcarska fudbalska liga pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Nojšatel Ksamaksa jer taj klub nije dostavio sve dokumente o finansijskom poslovanju.

Vlasnik kluba iz Nojšatela u maju je postao čečenski biznismen Bulat Čagajev, koji je od tada promenio četvoricu trenera.

„Dobili smo samo deo dokumenata o poslovanju kluba otkako je Čagajev postao vlasnik kluba“, navodi se u saopštenju Disciplinske komisije švajcarske lige.

Povezana vest:  Vijla: Cesc Fabregas je moja slabost!

Od ispravnosti kompletne finansijske dokumentacije zavisi i da li će Nojšatel dobiti dozvolu za takmičenje sledeće sezone.

Pored toga što je u dosadašnjem kratkom mandatu oterao četvoricu trenera, Čagajev je uspeo da raskine ugovore i sa svim kompanijama koje su sponzorisale klub do njegovo dolaska.

Kontroverzni biznismen je otpustio i sve administrativne radnike kluba, što je dovelo do toga da nije imao ko da organizuje štampanje ulaznica za utakmicu prvog kola ove sezone.

Povezana vest:  Hese ponovo operisan

Novi vlasnik je, prema pisanju lokalnih medija, nedavno u poluvremenu utakmice protiv Lozane ušao u svlačionicu u pratnji telohranitelja i verbalno napao igrače zbog loše igre.