Robert Lewandowski_dortmund

Bajern stao u Hofenhajmu, ubedljivi šampion iz Dortmunda

Vodeći tim nemačkog prvenstva, Bajern iz Minhena odigrao je danas bez golova na gostovanju Hofenhajmu u osmom kolu Bundeslige, dok je branilac titule Borusija iz Dortmunda kod kuće ubedljivo savladala Augsburg sa 4:0.

Bajern je u Hofenhajmu nastavio niz bez poraza, koji je sada došao do brojke sedam. Danas su zatajili napadači minhenskog tima, ali zato golman Manuel Nojer ima razloga da slavi, jer računujaći ovaj meč, nije primio gol 1072 minuta.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 5. kola španske lige i tabela

Junak pobede Borusije iz Dortmunda nad Augsburgom bio je strelac het-trika Robert Levandovski, a protivničku mrežu jednom je zatresao i Mario Gece.

Reprezentativac Srbije i član Borusije Neven Subotić celu utakmicu odgledao je sa klupe.

Prošlogodišnji vicešampion Bajer iz Leverkuzena na svom stadionu je savladao ekipu Volfsburga sa 3:1. Dijego Kastro, Eren Derdijuk i Štefan Kizling bili su strelci za domaći tim.

Povezana vest:  Alegri će rizikovati s povređenim Ibrahimovićem

Do ovog kola trećeplasirana Borusija iz Menhengladbaha poražena je na gostovanju pretposlednjem Frajburgu sa 1:0, dok su Nirnberg i Majnc odigrali 3:3.

Rezultati utakmica osmog kola Bundeslige:

Kajzerslautern – Štutgart 0:2

Borusija Dortmund – Augsburg 4:0

Hofenhajm – Bajern 0:0

Nirnberg – Majnc 3:3

Frajburg – Borusija Menhengladbah 1:0

Bajer Leverkuzen – Volfsburg 3:1

Povezana vest:  Otvorena knjiga žalosti zbog smrti Ratka Butorovića

Kasnije igraju Herta – Keln

Sutra se sastaju: Hanover – Verder i Hamburg – Šalke.

Tabela: Bajern 19, Verder 16, Borusija Menhengladbah 16, Borusija Dortmund 13, Štutgart 13, Hofenhajm 13, Bajer Leverkuzen 13, itd.