radost nemicaEP 2011 SRBIJA I ITALIJA

Nemačka prvi finalista Evropskog prvenstva

Reprezentacija Nemačke prvi je finalista Evropskog prvenstva u Beogradu. Nemice su u meču koji je trajao 73 minuta savladale Italiju sa 3:0 i u finalu će igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kome se sastaju Srbija i Turska

– Pre tri godine igrale smo na Šampionatu Evrope polufinale, ali smo poražene i za nas je ovo bio uspešan “popravni ispit” – rekla je kapiten nemačke reprezentcaije Ana Margareta Kozuh.- Nismo, doduše očekivale da ćemo slaviti sa 3:0. Srećna sam zbog plasmana u finale, ali završile smo samo prvi deo posla.

Povezana vest:  SENIORKE – II EVROPSKA LIGA 2010., Maksimalna pobeda Srbije i prvo mesto u A grupi

Trener Nemačke Đovani Gvideti je  bio iskren:

– Ni u najlepšim snovima, nisam očekivao ovakvu pobedu. Čestitam svim reprezentativkama na trudu i velikoj hrabrosti sa kojom su ušle u meč. Ovo mi je prvo finale na evropskim prvenstvima u karijeri i veoma sam uzbuđen i srećan.

Eleonora Lo Bjanko kapiten odbojkašica Italije je priznala:

– Nadigrale su nas, ništa nam nije išlo od ruke. Ovu utakmicu moramo brzo da zaboravimo i okrenemo se borbi za bronzu.

Povezana vest:  SENIORKE – DENIZ BANK LIGA ŠAMPIONA 2014., Treće mesto za Sanju Starović, Natašu Krsmanović i Rabitu Baku

Selektor Italije Masimo Barbolini je čestitao Nemicama:

– Bile su bolje, zaslužile su finale i želim im mnogo sreće. Kod nas je jedino bio dobar prijem.

U drugom polufinalu kasnije danas sastaće se reprezentacija Srbije i Turske. Meč počinje u 20.00 u beogradskoj hali „Pionir“.