mirko_viucinic_2010

KVALIFIKACIJE ZA EP

Podgorica u iščekivanju utakmice Crna Gora – Engleska

 

Crna Gora, a posebno Podgorica, u napetom su iščekivanju fudbalske utakmice koja će večeras biti odigrana na podgoričkom stadionu, između crnogorske i engleske reprezentacije, u pretposlednjem kolu kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2012. godine. Crna Gora je prošle godine na londonskom „Vembliju“ sa Engleskom igrala nerešeno, a iznenađenje bi se, prema nekim očekivanjimna, moglo dogoditi i večeras.

Ipak, kako pišu neki sportski komentatori, trenutno najveći protivnik crnogorskih fudbalera je njihov strah od slavne engleske reprezentacije koja je na tri dosadašnje utakmice u predkvalifikacijama za evropsko prvenstvo, i to u gostima, postigla osam golova, a svaki od tih nečeva rešila u prvih 15 minuta.

Povezana vest:  Baždarević novi trener Sošoa

Predstavnici fudbalske reperezentacije Crne Gore i sami fudbaleri, međutim, ističu da se ne boje Engleza i da „Gordi Albion“ ne treba čekati na kolenima.

-Crnogorci se ne plaše nikoga. Ni kada smo ratovali, nismo se nikoga plašili – rekao je engleskim novinarima kapiten crnogorske fudbalske reprezentacije Mirko Vučinić.

Za večerašnju utakmicu koja će početi u 21 čas, preduzete su najstrože mere bezbednosti. Prvi put u Crnoj Gori, predviđena je četvorostruka kontrola navijača, prilikom ulaza na stadion.

Povezana vest:  Real i Barselona protiv trećeligaša u Kupu Kralja

Na stadion se, kako je najavljeno, neće moći uneti ništa što je iole čvrsto, čak ni hrana u bilo kakvom tvrdom pakovanju. Navijači su pozvani da ne nose kišobrane, iako su meteorolozi za večeras najavili kišu, koja nije padala čitavo leto.

U Crnu Goru je već stiglo više od hiljadu navijaca iz Engleske. Za njih je na stadionu pod Goricom rezervisasno oko 1.300 mesta. Iako će fudbalski meč Crnogoraca i Engleza direktno prenositi nekoliko televizijskih kanala, cene ulaznica za stadion, na crno, kreću se i do 100 evra.

Povezana vest:  Lev: Teško je doći do šanse protiv Poljske

Crnogorska i engleska policija su uoči utakmice potpisale memorandum o razumevanju, kojim je predviđena saradanja tokom fudbalskog meča u Podgorici. Fudbalski savez Crne Gore izdao je, za praćenje večerašnje utakmice, 175 akreditacija novinarskim ekipama, od kojih oko 80 izveštačima iz Velike Britanije.