vladimir_petrovic_2

Vladimir Petrović: Mislio sam da reprezentacija ima podršku

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović, dan posle poraza od Slovenije i oproštaja od baraža za Evropsko prvenstvo, priznao je da ne bi prihvatio funkciju da je znao kakva klima vlada oko nacionalnog tima.

-Iskreno, da sam znao kakva klima vlada oko srpske reprezentacije, ne znam da li bih prihvatio ponudu da postanem selektor. Sve vreme sam imao podršku ljudi iz Saveza, ali sam bio i ostao zaprepašćen odnosom dela navijača prema nacionalnom timu – kazao je Petrović.

Povezana vest:  Džerard: U trci smo za titulu

Selektor je istakao da je sve počelo njegovim debijem protiv Estonije u Beogradu, a da je nastavljeno incidentom u Ðenovi.

-Sve je bilo protiv nas, mnogo negativnog skandiranja, prepirki, nesuglasica. Usledio je meč u Ðenovi, kojeg smo izgubili 0:3 iako smo odigrali samo šest minuta. Zatim smo dočekali Severne Irce bez naših, a uz par stotina njihovih navijača. Čak ni protiv Italijana nije bio pun stadion – istakao je Petrović.

Srbija je jučerašnjim porazom od Slovenije kvalifikacije završila na trećem mestu u C grupi, iza Italije i Slovenije.

Povezana vest:  Robinjo: Mančester je užasno mesto za život!

-Znam da vredimo više, ali je jedina istina ona koju vidimo posmatrajući tabelu. I u ovom trenutku smatram da nas Slovenija nije nadigrala. Njihova pobeda je plod velike želje koju su pokazali i posledica našeg nesnalaženja u nekim važnim trenucima – rekao je on.

Petrović je ponovio da, uprkos neuspehu, nema šta da zameri igračima.

-Ne mogu da im prigovorim da se nisu zalagali. Pojedinci su mnogo pretrčali, izgarali. Sa aspekta fizičke pripremljenosti osetio se umor, kao posledica susreta protiv Italije. Za promašenim šansama mogu da žalim, ali ne mogu nikoga da krivim. Koncentracija je nešto što nam je nedostajalo, ali sada se to ne može promeniti – kazao je selektor.

Povezana vest:  Manćini: Da poludiš, 60 dana zarobljen u kući

Petrović je podsetio i da će u narednim danima biti poznato da li će ostati na funkciji.

-Imam još dva meseca ugovora sa FŠ. I do sada smo o svemu razgovarali, tako će i sada da bude. Zato, u ovom trenutku ne mogu ništa više da o tome govorim, naredni dani ponudiće određene odgovore – zaključio je Petrović.