cesare_prandelli

Prandeli ne želi euforiju u Italiji

 

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Ćezare Prandeli rekao je danas da je zadovoljan plasmanom na prvenstvo Evrope bez poraza u kvalifikacijama, ali je upozorio da zbog toga ne sme da nastane euforija među igračima i u javnosti. „Azuri“ su juče u poslednjem kolu kvalifikacija u Peskari savladali Severnu Irsku sa 3:0, a italijanski mediji već su konstatovali da je Prandelijev tim „među tri najbolja na svetu“.

Povezana vest:  Drogba: Odradiću ugovor s Čelzijem do kraja

-Možemo mi da izjavljujemo takve stvari, ali moramo da budemo spremni za velika takmičenja. Da bi bili vrhunska ekipa, moramo da igramo na najvišem nivou protiv najboljih timova. Ja nisam euforičan i znam da možemo još dosta da napredujemo – rekao je Prandeli italijanskim medijima.

Jedan od igrača koji je u završnici kvalifikacija u potpunosti iskoristio šansu je napadač Parme Sebastijan Ðovinko.

Povezana vest:  Pobede Sevilje i Viljareala

-Ðovinko je odigrao veoma dobro. Dosta trči, trudi se i ulazi u šanse za gol – kazao je selektor Italijana.

Prandeli je podsetio da je veći deo javnosti imao pesimistički stav, kada je preuzeo reprezentaciju nakon debakla na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi prošle godine.

-Kada smo počeli kvalifikacije, svi su bili pesimisti. Fudbal je magična igra jer vam je potrebno samo nekoliko dobrih rezultata da unesete mir i samopouzdanje u ekipu. Mnogo smo napredovali kroz ove kvalifikacije – zaključio je Prandeli.

Povezana vest:  Navijači Hajduka izazvali nerede u Bukureštu

Italija je do prvog mesta u C grupi došla sa osam pobeda i dva remija, ispred Estonije, Srbije i Slovenije.