trofej_luis_figo

Figo: Žao mi je Srbije, nadam se da će Portugal na EURO

 

Čuveni portugalski fudbaler Luis Figo izjavio je danas da mu je veoma žao što se Srbija nije plasirala na Evropski šampionat u Poljskoj i Ukrajini i izrazio nadu da se nešto slično neće desiti njegovom Portugalu.

-Razgovarao sam juče sa Dejanom Stankovićem i rekao sam mu da nisam mogao da verujem da niste pobedili Sloveniju i prošli u baraž. To je zaista veliko razočaranje. Ne znam prave razloge, ali očigledno je da nešto nije urađeno na najbolji način i da nešto mora da se menja – rekao je Figo na konferenciji za medije povodom akcije UEFA i Unikredit banke „Donesi trofej Lige šampiona“.

Povezana vest:  Pobeda Intera u Veroni

On je istakao kako se nada da će Portugal mnogo bolje odraditi posao u baražu sa Bosnom i Hercegovinom.

-Situacija je sada mnogo drugačija nego pre dve godine kada smo takođe protiv njih igrali u baražu. Uveren sam da ćemo se plasirati u Poljsku i Ukrajinu.

Dolazak u Beograd svakako je prilika i da se Figo ponovo vidi sa nekadašnjim saigračem iz Barselone Robertom Prosinečkim.

-Žuti je moj prijatelj i videli smo se sinoć u jednom restoranu. Nisam očekivao da će postati trener, ali drago mi je što mu ide dobro u Crvenoj zvezdi. Bio je fantastičan igrač, uveren sam da će biti i vrhunski trener.

Figo trenutno radi u Interu kao direktor za međunarodne odnose, a osim sa Stankovićem igrao je i sa Sinišom Mihajlovićem.

Povezana vest:  Ronaldo predvodi Real, Subotić u sastavu Borusije

-Deki je moj veliki prijatelj, jedan od najboljih u Interu, a u odličnim odnosima sam i sa Sinišom. Samo jednu sezonu smo igrali zajedno, ali dovoljno da se shvati kakav je on majstor. Drago mi je što mu dobro ide u ulozi trenera Fiorentine.

Na pitanje da li mu je žao što nije godinu dana kasnije završio igračku karijeru kako bi posle Reala i sa Interom osvojilo Ligu šampiona Figo je rekao:

-Eh, to bi zaista bilo lepo jer su to najlepši trenuci u fudbalu. Međutim, ne žalim jer mogu da se pohvalim da sam osvajao Ligu šampiona i kao igrač i kao direktor.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati utakmica 16. kola i tabela italijanske Serije A

Čovek koji je mnoštvo trofeja osvojio igrajući za Barselonu, a kasnije izazvao pravi „navijački rat“ prelaskom u Real kaže da između ova dva kluba bira Madriđane.

-Navijam za Inter, ali ako insistirate Real je moj klub u Španiji – rekao je Figo, koji očigledno nije zaboravio uvrede prilikom prvog dolaska na Kamp nou u dresu kraljevskog kluba i „čuvenu svinjsku glavu“ kojom su ga gađali navijači Katalonaca.

On je kao dve utakmice koje se najviše seća izdvojio osvajanje Interkontinentalnog kupa sa Realom 2002. godine u Jokohami protiv Olimpije iz Asunsiona 2:0 i trijumf u dresu reprezentacije Portugala protiv Engleske 3:2 na EP 2002. godine.