ofk_slavlje

JELEN SUPERLIGA

Slavlje na Karaburmi, početak lepe serije

U osmom kolu Jelen Super lige, OFK Beograd je savladao Smederevo rezultatom 1:0. Po hladnom vremenu u Beogradu glavni sudija je bio Gogić Miodrag, a pomagali su mu Milutinović Srđan i Minić Milan.

OFK Beograd: Lukač. Milenović, Planić, Kecojević, Gašić, Nikolić, Mijić, Simić, Krstić, Osmanagić, Purović. Igrali su još Sinđić, Popović i Petković

FK Smederevo: Ranković, Milosavljević, Trujić, Brković, Miović, Jerinić, Kovačević, Živković, Adamović, Ćeran, Bojatović

Terenska dominacija OFK Beograda je krenula od starta. Kako su I najavljivali momci u plavo belom, prethodnih dana i obistinilo se. Pritisak plavo belih je napravljen od starta.

Povezana vest:  Lionel Mesi poslao Mileru potpisan dres

Milenović je prodirao po levoj strani, a Planić po desnoj. Vezni red je bio raspoložen i videla se velika želja u očima momaka sa Karaburme. OFK Beograd je krenuo šutem Mijića u petoj minuti, ali lak je to bio plen za golmana gostiju, ali nagoveštaj dobrog prvog poluvremena.

Igralo se pred jednim golom samo prvih 15 minuta, što je I rezultiralo još jednom šansom Romantičara. Mijić ponovo odlično šutira, Ranković kratko odbija, gol za OFK Beograd, ali ipak je Purović je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Minut kasnije pokušao je i Osmanagić, ali preko gola.

Povezana vest:  Žoze Murinjo: Moj Real se još traži, a Barselona je strašna

Minut 25, Osmanagić i Krstić odlično razmenjuju paseve, lopta dolazi do Purovića i OFK Beograd vodi 1:0.

OFK Beograd nastavlja da napada, sve akcije idu preko Simića I Nikolića, koji odlično razigravaju ostatak ekipe, pre svega bokove na kojima hitaju Planić i danas posebno inspirisani Milenović.

Drugo poluvreme opet počinje akcijama po levoj strani OFK Beograda, gde Smederevci nemaju rešenje za Milenovića. U nastavku akcije pokušava i Nikolić, ali lopta ide pored gola. Nastavljaju Romantičari da napadaju i čuvaju loptu. Razvila se igra po kojoj su poznati momci u plavo belom i zbog koje publika dolazi na stadion.

Povezana vest:  Liverpul spremio 20 miliona funti za Mktarijana

Smederevci u poslednjih 20 minuta pojačavaju ritam, ali izmene koje je napravio Dejan Đurđević odlično odrađuju posao, pre svih Sinđić koji taktički pravi faulove još na polovini gostiju.

U 82 minutu, stopostotna šansa za goste, Milosavljević je izbio oči u oči sa Lukačem, ali čuvar mređe OFK Beograda hvata živu loptu. Osmanagić je zbog grubog previda dobio crveni karton, jer je ušao u teren bez dozvole sudije. Ipak Smederevci iako brojčano nadmoćniji do kraja nisu uspeli da priprete Romantičarima, a Nikolić, Popović, Petković i Simić su u kontranapadima imali priliku da postignu još jedan pogodak.