nemanja_vidic_i_maluda_celzi

LIGA ŠAMPIONA

Rivali iz Mančestera jure prve pobede, Real u Francuskoj

 

Fudbaleri Mančester junajteda pokušaće sutra protiv rumunskog Ocelula u drugom Lige šampiona da dođu do prve pobede u ovom takmičenju, dok će gradski rival Siti imati težak posao kod kuće u meču protiv španskog Viljareala. Mančester junajted je u prošlom kolu na svom terenu, uz dosta problema, osvojio bod protiv švajcarskog Bazela, a pobeda u Rumuniji potrebna mu je kako bi „utabao“ put ka osmini finala.

-Sami sebi smo otežali posao, ali mi nigde ne idemo da izgubimo, ili odigramo nerešeno. Tako će biti i sutra, želimo pobedu – rekao je štoper Junajteda Rio Ferdinand.

Ocelul je izgubio u oba dosadašnja meča u LŠ, a ekipu Junajteda će, umesto na svom stadionu u Galatiju, dočekati u Bukureštu. U tim Junajteda bi mogli da se vrate kapiten Nemanja Vidić, Nani i Havijer Ernandez.

Povezana vest:  Pele plaća nepriznatim unucima po 1.500 evra mesečno

Ekipa Benfike će u drugom sutrašnjem meču C grupe gostovati ekipi Bazela.

Real iz Madrida će sutra ugostiti francuski Olimpik iz Liona, a ove dve ekipe često su se sastajale u poslednjih 10 godina u Ligi šampiona. Ekipa Žozea Murinja do sada je osvojila maksimalnih šest bodova, dok je Lion sakupio dva boda manje.

Madriđani su u prošlom prvenstvenom kolu savladali Betis sa 4:1, a blistao je strelac het-trika Gonzalo Iguain. Lion je u prvenstvu savladao Nansi sa 3:1. Francuska ekipa u prva dva gola nije primila gol.

U drugoj utakmici D grupe zagrebački Dinamo će na Maksimiru protiv Ajaksa pokušati da napravi iznenađenje i osvoji prve bodove u LŠ.

-Jedva čekamo utakmicu sa Ajaksom. Uvek je poseban osećaj kada se igra u LŠ, a pogotovo pred svojim navijačima – rekao je argentinski internacionalac iz Dinama, Luis Ibanjez.

Povezana vest:  Ajntraht siguran na gostovanju u Hamburgu

Drugi učesnik Lige šampiona iz Mančestera, ekipa Sitija dočekaće španski Viljareal u sjajnom raspoloženju pošto je prošlog vikenda od gradskog rivala preuzeo prvo mesto na tabeli Premijer lige.

Izabranicima Roberta Manćinija, međutim, u prva dva kola LŠ nije pošlo za rukom da dođu do pobede, a trijumf nad Viljarealom vratio bi ih u igru za plasman u osminu finala elitnog takmičenja.

U drugom meču A grupe, nemački Bajern će u „paklu“ Napulja, pokušati da dođe do trećeg trijumfa i tako napravi veliki korak ka osvajanju prvog mesta. I Napolitanci će imati veliki motiv, jer bi pobedom oni preuzeli vodeću poziciju na tabeli.

Povezana vest:  ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA, Partizan protiv Genka u trećem kolu

Šampion Evrope iz 2010, milanski Inter će samopozdanje poljuljano porazom od Katanije u Seriji A, pokušati da podigne na gostovanju francuskom Lilu u A grupi. Neroazuri će imati težak zadatak, pošto Lil nije izgubio na svom terenu u poslednjih pet mečeva. Lider u ovoj grupi, turski Trabzon gostovaće u Moskvi ekipi CSKA, za koju bi trebalo da igra i reprezentativac Srbije Zoran Tošić. Moskovljani će pokušati da dođu do prve pobede u LŠ.

Sutrašnji parovi trećeg kola Lige šampiona:

Grupa A: Napoli – Bajern, Mančester siti – Viljareal (20.45)

Grupa B: CSKA Moskva – Trabzon (18.00), Lil – Inter (20.45)

Grupa C: Ocelul – Mančester junajted, Bazel – Benfika (20.45)

Grupa D: Real Madrid – Lion, Dinamo Zagreb – Ajaks (20.45).