Alex_Ferguson_1

Ferguson: Ko ide na EURO, ne bi trebalo da igra u Londonu

 

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson izjavio je danas da ne bi bilo dobro kada bi isti engleski fudbaleri igrali na prvenstvu Evrope i Olimpijskim igrama u Londonu. Ferguson je rekao da je takmičenje u Premijer ligi izuzetno naporno, jer za razliku od drugih šampionata nema zimsku pauzu.

Povezana vest:  Roma otpustila trenera Zdeneka Zemana

-Zato nikad ne očekujem da Engleska napravi uspeh na Svetskom ili Evropskom prvenstvu. Isti je slučaj i sa Olimpijskim igrama. Igračima je neophodan odmor i oporavak od povreda i ne znam na koji način će im podići formu nakon paklene sezone – rekao je Ferguson.

Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj igra se od 8. juna do 1. jula 2012, dok je fudbalski turnir u Londonu zakazan za period od 25. jula do 11. avgusta. Bivši engleski reprezentativac Stjuart Pirs izabran je juče za selektora britanskog olimpijskog tima, koji će činiti igrači mlađi od 23 godina, kao i tri starija reprezentativca.

Povezana vest:  Njukasl slavio na Old Trafordu posle 41 godine, agonija Mančester junajteda se nastavlja

Tom Kleverli, Dani Velbek, Fil Džons i Vejn Runi su neki od igrača Mančester Junajteda koji bi mogli da nastupaju u obe selekcije.