Semak_Zenit_Darijo_Srna_Shakhtar

LIGA ŠAMPIONA

Grupa G: Nove pobede APOEL-a i Zenita

 

Fudbaleri APOEL-a pobedili su večeras u Nikoziji Porto sa 2:1 i tako došli na prvo mesto Grupe G Lige šampiona. U drugoj večerašnjoj utakmici Grupe G, Zenit je pobedio Šahtjor sa 1:0. APOEL sada ima osam bodova, ispred Zenita, koji ima sedam. Sledi Porto sa četiri, a poslednji je Šahtjor sa dva.

Povezana vest:  Povređeni Švajnštajger dobro raspoložen

Kiparska ekipa nastavila je sa odličnim igrama ove sezone u Ligi šampiona, a večeras je pokazala i koliki karakter ima, pošto je primila izjednačujući gol u 89. minutu, da bi odmah potom postigla pobednički gol.

APOEL je poveo u 42. minutu, kada je Ailton Almeida iskoristio penal. Porto je došao do izjednačenja u 89. minutu, takođe iz penala, koji je iskoristio Hulk.

Povezana vest:  Mančini: Posao selektora Italije je velika čast

Samo minut kasnije, APOEL je došao do sva tri boda, kada je Gustavo Manduka iskoristio asistenciju Konstantinosa Haralambidisa i doneo svom timu drugu pobedu u četiri kola.

Utakmica Zenita i Šahtjora bila je izjednačena po posedu i igri, ali je ruski tim bio mnogo ofanzivniji od Ukrajinaca, koji su igrali bezidejno u napadu, zabeleživši samo pet šuteva ka golu, u odnosu na 19 domaćinovih.

Povezana vest:  Vest Hem otpustio trenera Zolu

Pobednički gol postigao je Nikolas Lomberts u nadoknadi vremena prvog poluvremena, pošto je glavom iskoristio korener Viktora Fajzulina sa desne strane.