dragan_mrdja_nasmejan

Fudbaleri Srbije otputovali u Meksiko

 

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je danas iz Beograda u Meksiko, gde će u subotu odigrati prijateljski meč sa domaćom selekcijom, a tri dana kasnije odmeriće snage i sa Hondurasom. To su prve utakmice koje će nacionalni tim odigrati nakon poraza od Slovenije i neuspešnog završetka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Povezana vest:  Vujadin Savić negativan na korona virus

-Nije lako, ali imamo dve jake utakmice u kojima su nam potrebni, pre svega, bistra glava i fokusiranost na fudbal. Verujem da ćemo uspeti u tome. Jasno je svima da su dug put i vremenska razlika činjenice koje nam ne idu na ruku, ali i to smo iskusili u karijeri i očekujem uspeh na predstojećoj turneji – rekao je igrač sredine terena Radosav Petrović novinarima na beogradskom aerodromu.

Povezana vest:  Fabio Kapelo: Vođenje Engleske je moj poslednji posao

Utakmica sa Meksikom biće odigrana u Kereteru u subotu u tri sata ujutro po našem vremenu.

-Tokom kratkog dvogodišnjeg staža u nacionalnom timu iskusio sam i doba kada smo bili heroji, hvaljeni i slavljeni na svakom koraku i sada, posle neuspeha, kada nas svi kritikuju i napadaju. To je opis karaktera našeg naroda i tu se ništa neće promeniti. Ostaje nam da već sada počnemo pripreme za sledeće kvalifikacije i, nadam se, učešhe na SP u Brazilu – kazao je napadač Dragan Mrđa.

Povezana vest:  Rama optužio srpsku stranu za prekid utakmice

Srbija će drugu prijateljsku utakmicu, protiv Hondurasa, odigrati u utorak od dva sata ujutru po našem vremenu u gradu San Pedro Sula.