FK_Partizan_logo

Partizan otkazao poziv za učešće na sastanku u Sofiji

Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da je otkazao poziv za učešće na sastanku u Sofiji, u organizaciji bugarskog kluba CSKA, na kojem bi se govorilo o regionalnoj saradnji klubova i organizaciji Balkanske lige, odnosno kupa.

Aktuelni prvak Srbije naveo je da od osnivanja aktivno učestvuje u radu Evropskog udruženja klubova (ECA) koje, u saradnjei sa UEFA, okuplja sve vodeće klubove u Evropi i razmatra sva pitanja od interesa za unapređenje evropskog fudbala i klupskih takmičenja i da bi veoma rado učestvovao u radu slične regionalne organizacije pod uslovom da u njenom osnivanju učestvuju UEFA i zainteresovani nacionalni savezi.

Povezana vest:  Bijelsa: Atletik će patiti zbog Ljorentea i Martinesa

-Nažalost, moramo da konstatujemo da sastanak u Sofiji nije odgovarajuće pripremljen. Nisu izvršene konsultacije sa odgovornim licima iz FIFA i UEFA niti su u pripremu sastanka uključeni nacionalni savezi zemalja kojima pripadaju pozvani klubovi. Ideja tzv.Balkanske lige, odnosno Balkanskog kupa, je potpuno nerazrađena, nepoznati su učesnici, termini, format takmičenja, a pogotovo marketinški i komercijalni koncept tog potencijalnog takmičenja -stoji, između ostalog, u saopštenju beogradskih crno-belih.

Partizan podseća da je uvek bio otvoren za sve inicijative koje imaju za cilj razvoj fudbalskog sporta, unapređenje fudbala u Srbiji, napredak mladih igrača i poboljšanje materijalnog položaja klubova.

Povezana vest:  Borha i Evandro: Biće golova!

-FK Partizan je spreman da učestvuje u pripremi regionalnog takmičenja samo pod uslovom da za njega postoje saglasnost FIFA, UEFA, nacionalnih saveza i jasan marketinški koncept koji bi klubovima učesnicima garantovao odgovarajući ekonomski efekat. Naravno, takvo takmičenje bi moralo da ima odgovarajući kvalitet i privlačnost za publiku i sponsor – istakao je srpski klub.

-Imajući sve okolnosti u vidu, prinuđeni smo da se priključimo stavu koji su pismeno iskazali vodeći grčki klubovi Olimpijakos, Panatinaikos i AEK, a usmeno i mnogi drugi klubovi iz regiona, i otkažemo učešće na sastanku. Ne vidimo svrhu da se razmatra ideja regionalne lige koju apriori odbacuju najkvalitetniji i najatraktivniji klubovi koji su javno spominjani kao učesnici tog takmičenja i za koju nije izvršena ni najpovršnija analiza izvodljivosti i isplativosti. Takav metod rada smatramo neozbiljnim i neodgovornim. Nažalost, u Srbiji je ova inicijativa iskorišćena za samoreklamerstvo pojedinaca i klubova i pokušaj stvaranja lažne slike o nečijoj tobožnjoj inventivnosti. U akcijama čiji je cilj medijska pompa iza koje ne stoji nikakva sadržina FK Partizan ne želi da učestvuje – poručuje se u saopštenju prvaka Srbije.

Povezana vest:  Everton doveo Ejdana Mekgidija iz Spartak Moskve