nikola_zigic_pozdrav

Pojačano obezbeđenje za srpske fudbalere u Meksiku

 

Ekspedicija fudbalske reprezentacije Srbije posle 17 sati puta, preko Frankfurta i Meksiko Sitija, stigla je danas u Keretaro, mesto gde će u noći između petka i subote odigrati prijateljski meč protiv Meksika. Na aerodromu u Meksiko Sitiju najbolje srpske fudbalere dočekao je ambasador naše zemlje Zoran Stojanović, ali i brojne brojne novinarske ekipe. Ipak, u centru pažnje bilo je izuzetno jako obezbeđenje, na koje članovi naše selekcije nisu navikli.

Povezana vest:  Valensija ubedljivo do pobede nad Espanjolom

-Preko našeg konzulata tražili smo punu bezbednost i pojačanu pratnju. Prilikom gostovanja reprezentacije praksa je da imamo samo jedan eskort za treninge, utakmice i put od aerodroma, ali za Centralnu Ameriku uvek se preventivno traži da obezbeđenje bude pojačano – objasnio je generalni sekretar FSS Zoran Laković u izjavi za zvanični sajt Saveza.

U centru pažnje lokalnih novinara bio je novi kapiten Srbije Nikola Žigić, između ostalog i zbog poznavanja španskog jezika.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016 Del Boske: Najvažnije je držati se plana

-Ništa se nije promenilo u odnosu saigrača prema meni, kao ni u mom stavu. Velika mi je čast što ću predvoditi ovu generaciju na terenu i istovremeno osećam veliku odgovornost zbog privilegije koja mi je data. Sve ovo mi mnogo znači, jer biti kapiten reprezentacije je velika stvar u karijeri jednog sportiste – rekao je Žigić.

On je dodao da je očekivao veliki broj novinarskih ekipa na aerodromu jer Meksikanci obožavaju fudbal.

Povezana vest:  Selektor Slovačke uveren da će Škrtel biti spreman za SP

-Meksikanci su izuzetno jaka ekipa i neugodan rival, ali i mi imamo kvalitet, što oni sigurno prepoznaju. Pokušaćemo da odigramo što bolje umemo, daćemo sve od sebe i verujem u dobar rezultat. Gledali smo snimak njihove utakmice protiv Poljske i analiziraćemo ih još do meča. Upoznajemo njihove vrline i mane i siguran sam da ćemo uočiti šta bismo mogli da iskoristimo na najbolji način – poručio je Žigić.