robert_prosinecki_1_cz_ofk

Prosinečki: Razmišljamo samo o Jagodini

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki izjavio je danas da njegova ekipa jedva čeka gostovanje u Jagodini i da je ubeđen u novu pobedu crveno-belih.

-Dobro smo trenirali u poslednje dve nedelje, koliko je trajala pauza zbog obaveza reprezentacije. Sa dosta ambicija idemo u Jagodinu i očekujem da odigramo dobro i, naravno, da osvojimo tri boda – rekao je Prosinečki.

On je podsetio da Crvena zvezda po tradiciji igra odlično u Jagodini i da je ubeđen kako će njegov tim ostvariti petu uzastopnu pobedu na ovom gostovanju.

-Dobro znamo da oni u poslednje vreme igraju jako dobro. Imali smo prilike da ih analiziramo, svesni smo da nam najveća opasnost preti od Mudrinskog. Svesni smo i da su oni jako dobri u prekidima, što je u poslednje vreme naša slaba tačka, ali uveren sam da ćemo uspeti da sve to ispravimo i osvojimo bodove, koji su nam veoma važni, jer nikako ne bismo voleli da kiksnemo uoči derbija – rekao je Prosinečki.

Povezana vest:  Inijesta: Kao u Gvardiolinoj eri

Crvena zvezda gostovanjem u Jagodini započinje izuzetno tešku seriju, pošto posle toga igra kup meč sa Smederevom, zatim je na programu večiti derbi, a posle toga još dva teška duela protiv Rada i Vojvodine.

-U ovom trenutku razmišljamo samo o sledećem protivniku, a to je Jagodina. Posle toga, ide nam Smederevo i, naravno, ono što svi najviše očekujemo – derbi – poručio je Prosinečki.

Povezana vest:  Frans Fudbal: Real će ponuditi 280 miliona evra za Mbapea

Crveno-beli će u Jagodini igrati bez povređenog Kadua, a nedovoljno oporavljen je i Uroš Chosić. Sa druge strane, Darko Lazović se oporavio od povrede, putovaće u Jagodinu, ali verovatno neće zaigrati od starta utakmice.

Vezista crveno-belih Miloš Dimitrijević takođe je najavio sigurno pobedu i nova tri boda za Crvenu zvezdu.

-Čeka nas prva od serije izuzetno teških utakmica, međutim, dobro smo radili, spremni smo i verujem da ćemo u Jagodini pobediti, osvojiti tri boda, i na najbolji mogući način započeti seriju teških mečeva – rekao je Dimitrijević.

Povezana vest:  Grujić: Insistirao sam da ostanem u Zvezdi do kraja sezone

Utakmica u Jagodini imaće i humanitarni karakter, s obzirom na to da će 20 odsto od prihoda biti namenjeno lečenju nekadašnjeg golmana crveno-belih i Jagodine Zvonka Milojevića.

-Podržavamo sve ideje kada je u pitanju pomoć Milojeviću. Podržavam i ideju da se odigra večiti derbi veterana, gde bi prihod išao u fond za pomoć Milojeviću – rekao je Prosinečki.

Utakmica Jagodina-Crvena zvezda igra se sutra od 13 časova.