roberto_kavan_napoli_man_siti

LIGA ŠAMPIONA

Grupa A: Napoli pobedio i prestigao Siti

 

Fudbaleri Napolija pobedili su večeras na svom terenu Mančester siti sa 2:1 u 5. kolu Grupe A Lige šampiona. U drugom meču grupe Bajern obezbedio plasman u drugi krug pošto je kao domaćin pobedio Viljareal sa 3:1.

Napoli je poveo u 17. minutu golom Edinsona Kavanija. Ezekil Laveci je izveo korner sa leve strane, centrirao na prvu stativu, a Kavani je pobegao Jaji Tureu i iz skoro mrtvog ugla glavom iznenadio golmana gostiju Džoa Harta. Siti je izjednačio golom Marija Balotelija u 33. minutu. Edin Džeko je prošao po levoj strani i centrirao, a jedan odbrambeni fudbaler Napolija izbio loptu do Davida Silve koji je šutirao sa 11 metara iskosa levo.

Povezana vest:  Nikolić objavio spisak omladinaca za utakmice sa Bugarskom i Španijom

Golman domaćih Morgan De Santis je odbranio, ali je lopta došla do italijanskog reprezentativca koji je neometan postigao pogodak. Pobedu timu iz Napulja doneo je Kavani u 49. minutu svojim drugim golom. On je iskoristio dodavanje Andrea Dosene sa leve strane i sa 12 metara savladao Harta.

U drugom meču Bajern je poveo posle velike greške štopera gostiju Matee Musačija. On je dodao loptu protivničkom igraču Toniju Krosu koji je proigrao Franka Riberija, a reprezentativac Francuske je lobovao golmana Dijega Lopeza za 1:0.

Povezana vest:  Basta na meti Fiorentine

Na 2:0 povećao je Mario Gomez u 24. minutu. Anatolij Timoščuk je šutirao sa 30 metara i pogodio stativu, a lopta se odbila o butinu Gomeza i ušla u gol. Viljareal je izjednačio golom Džonatana De Guzmana u 50 minutu koji je iz voleja savladao Manuela Nojera. Prethodno je Hoan Oriol presekao pas na svojoj polovini, pretrčao gotovo 50 metara i centrirao.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Atletik Bilbao pobedio u Izraelu

Konačnih 3:1 postavio je drugim golom Riberi posle još jedne asistencije Krosa u 69. minutu. Bajern sada ima 13 bodova, drugi je Napoli sa osam, treći Siti sa sedam, a poslednjeplasirani Viljareal nema nijedan bod. U sledećem kolu 7. decembra Siti dočekuje Bajern, a Viljareal na svom terenu igra protiv Napolija.