jelensuperliga logo

JELEN SUPERLIGA

Zvezda i Partizan 141. put u međusobnom duelu

 

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sutra će u 13. kolu Super lige Srbije igrati 141. „večiti“ derbi. Igračima Zvezde, koji će biti domaćini u ovom duelu, pobeda je neophodna kako bi zadržali korak u trci za titulu sa četvorostrukim uzastopnim šampionom, pošto crno-beli trenutno imaju četiri boda prednosti.

Trener crveno-belih Robert Prosinečki za ovu utakmicu zbog povrede neće moći da računa na obrambenog igrača Uroša Ćosića, a neizvestan je i nastup kapitena Nenada Kovačevića, Milana Vilotića i Stevana Reljića. Na drugoj strani Topčiderskog brda, strateg Partizana Aleksandar Stanojević nema mnogo problema sa povređenim igračima.

Povezana vest:  Navijanje u Češkoj po engleskom modelu

Obe ekipe napravile su dobru uvertiru za derbi, pošto su u sredu u četvrtfinalnim utakmicama Kupa Srbije pobedile svoje rivale. Zvezda je kao domaćin sa 4:0 bila bolja od Smedereva, dok je Partizan u gostima savladao OFK Beograd sa 2:0.

Pored „večitog“ derbija, veliku pažnju privlači i meč u Kragujevcu, između trećeplasiranog Radničkog 1923 i šestoplasirane Jagodine. Kragujevčani su jedini neporažen tim u ligi, dok je Jagodina do prošlog kola imala niz od sedam utakmica bez poraza. Tu seriju prekinuli su igrači Zvezde pobedom od 3:1.

Povezana vest:  Za Klopa samo Barslelona bolja od Borusije

U slučaju da Radnički 1923 izgubi od Jagodine, Sloboda Sevojno bi pobedom na gostovanju kod petnaestoplasiranog Novog Pazara prestigla Kragujevčane na tabeli. Petoplasirana Vojvodina u sredu se golom u finišu utakmice sa Javorom našla u polufinalu Kupa, a sutra će gostovati u Borči kod BSK-a, koji je 11. na tabeli.

Pobedu u Kupu pred 13. kolo Super lige ostvario je i Borac iz Čačka, koji će biti domaćin beogradskom Radu. Čačani su posle penala eliminisali Spartak, a sada će se sastati sa devetoplasiranim Radom, koji već pet utakmica ne zna za pobedu. Poraženi timovi od srede, Smederevo i Spartak, igraće u međusobnom duelu, dok OFK Beograd gostuje poslednjeplasiranom Metalcu, a Javor dočekuje Hajduk iz Kule.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA , Rezultati i tabela osmog kola Serije A

„Večiti“ derbi igraće se sutra u 18.00, dok su ostali mečevi u 13.00. U nedelju će se igrati dve utakmice, Smederevo – Spartak I Radnički 1923 – Jagodina. Obe počinju u 13.00.