prosinecki_i_mikic_kzn_derbi

141. DERBI

Robert Prosinečki: Puni smo optimizma!

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da očekuje da njegova ekipa pobedi Partizan u „večitom derbiju“ i tako prvenstvo ponovo učini zanimljivim.

-Jedva čekamo derbi. Osvežili smo ekipu i spremili se za sutrašnji spektakl. Svesni smo da će biti teško, ali očekujemo pobedu, a ako u tome uspemo, približićemo se Partizanu na bod razlike – rekao je Prosinečki.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Sa Pinto debituje, Partizan gostuje u Kuli

On je naveo da će sutra odlučiti u kom sastavu će crveno-beli istrčati na teren.

-Brazilac Kadu koji se oporavio od povrede spreman je, ali verovatno, još ne za celu utakmicu – rekao je trener Crvene zvezde.

On je naglasio da Partizan ima startnu prednost zbog četiri boda viška.

-Među nama ipak, vlada optimizam i momci su svesni da su se vratili u pravu formu. Ne razmišljamo ni o čemu drugom osim o pobedi, koja će nam biti pravi vetar u leđa – rekao je Prosinečki.

Povezana vest:  Milijaš se vraća u Zvezdu, trebalo bi da potpiše do kraja sezone

On je napomenuo da crveno-beli znaju kako igra Partizan.

-Pretpostavljam da će pokušati da nas ugroze iz kontre i polukontre. Imaju veoma brze igrače i posebno bih izdvojio Lazara Markovića. Radi se o hitrom fudbaleru koji postiže sve više golova. Tu su i Nemanja Tomić i Lamin Dijara. Znamo da Partizan ima mnogo dobrih stvari u ekipi, ali kao i svaki tim, ima i mane – rekao je Prosinečki.

Povezana vest:  Junajted nudi Juventusu 50 miliona funti i Nanija za Vidala

Zamenik kapitena crveno-belih Nikola Mikić ocenio je da je predstojeći meč jedan od najbitnijih u sezoni.

-Ova utakmica može da odluči mnogo toga i vreme je da posle više od tri godine srušimo Partizan u prvenstvu i prekinemo tu neugodnu tradiciju – poručio je Mikić.

Utakmica Crvena zvezda – Partizan igra se u suvotu od 18 časova na Marakani.