igor_kolakovic_kzn_arg

Kolaković: Biće teško da održimo nivo igre

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas da je poraz protiv Kube posledica nedovoljne oporavljenosti od napora koji je naš tim imao tokom čitave sezone. On je napomenuo da je naš tim dobro igrao u prvom setu, ali je potom izgubio snagu i energiju.

-Odigrali smo dobro prvi set, ali smo posle zakazali u odbrani i kontranapadu. Izgubili smo snagu i energiju, za razliku od Kube koja je očigledno jača od nas i to je potvrdila u završnici meča.. – rekao je Kolaković, ali je dodao da „nije dobro što izgleda kao da se prepuštamo stihiji“.

Povezana vest:  BIČ MASTER 2011, Počeo je finalni turnir Prvenstva Srbije u odbojci na pesku

Selektor srpskog tima je naglasio da naš tim u nastavku takmičenja „čeka težak zadatak“.

-Biće teško da održimo nivo igre u narednih šest mečeva, jer se situacija sa povredama u timu menja iz dana u dan. Povrede, istina, nisu teške, ali su ograničavajući faktor, s obzirom da ne želimo da dovodimo u pitanje zdravlje igrača – rekao je Kolaković.

On je dodao da će u situaciji kada je tim oslabljen zbog povreda, mlađi igrači dobiti prilku za kaljenje. Nikola Kovačević je ocenio da je sam sistem takmičneja u Japanu veoma težak.

Povezana vest:  SENIORKE – 47. KUP SRBIJE – ČETVRTFINALE, Železničaru samo set protiv Vizure Vol Art

-Imali smo peh sa povredom Nuikića protiv Kube pred kraj prvog seta. Tu smo nekako izgubili sigurnost, iako mislim da sve bolje igramo kako odmiče turnir – rekao je Kovačević.

On je istakao da slede tri najteže utakmice na turniru – protiv Rusije, Brazila i Italije.

-Ne znam kakva je taktika selektora i da li će odmoriti par igrača na tim mečevima, ili ćemo igrati u punom sastavu. U svakom slučaju, ako ne uspemo na tim mečevima, imamo priliku da popravimo utisak na poslednje tri utakmice – rekao je Kovačcević.

Povezana vest:  KADETKINJE – EYOF 2011, Kadetkinje od sutra u Trabzonu – u ponedeljak protiv Grčke

Vlado Petković je ocenio da je našs tim dobro počeo utakmicu sa Kubom, ali da je „nedostajalo snage za još dva seta“.

-Važno je, ipak, da smo pokazali napredak u odnosu na prethodne dane. Sada je najbitnije da se niko ne povredi. Predstoji nam još šest mečeva na kojima će verovatno, i mlađi igrači dobiti priliku da igraju. Što se tiče plasmana na Olimpijske igre, kako stvari stoje, verovatno je ova šansa propuštena – rekao je Petković.

Srbija igra sledeći meč protiv Rusije u nedelju u Hamamacuu od 3,00 po našem vremenu.