mancester_j_slavlje_ls_2011

LIGA ŠAMPIONA

Mančesterski klubove vade vize za osminu finala

 

Fudbaleri mančesterskih klubova, Sitija i Junajteda još nisu osigurali plasman u osminu finala Lige šampiona, a sutra će pokušati da dođu do cilja i na taj način ne dozvole senzaciju već u ranoj fazi takmičenja. Teži posao imaće Siti, kojem ne samo da je potrebna pobeda kod kuće nad minhenskim Bajernom, već i pobeda ili remi Viljareala protiv Napolija u drugom meču A grupe.

-Moramo da odigramo bolje nego do sada i da napredujemo iz dana u dan. Liga šampiona je veoma važno takmičenje i naš cilj, zašto ne reći, jeste osvajanje tog trofeja. To uopšte ne dovodim u pitanje – rekao je fudbaler Sitija David Silva.

Menadžer Sitija Roberto Manćini sutra neće moći da računa na srpskog fudbalera Aleksandra Kolarova koji će zbog povrede prepona pauzirati četiri nedelje.

Povezana vest:  Policija čuva Vlahovića od huligana Fiorentine

-Učinićemo sve da donesemo bodove u Minhen. Vodeći smo tim u grupi i želimo da pobedimo u svakoj utakmici – rekao je kapiten Bajerna Filip Lam.

Nešto lakši posao, makar na papiru, trebalo bi da ima Mančester Junajted u C grupi. „Ðavoli“ imaju bod više od trećeplasiranog Bazela i sutra gostuju švajcarskoj ekipi. Remi ili pobeda ih vode dalje, a u prvom duelu ova dva tima na Old Trafordu bilo je 3:3.

-Imamo dosta problema sa povređenim igračima u ovom trenutku, ali Junajted je snažna ekipa koju ume da se nosi sa svakom situacijom – rekao je menadžer Aleks Ferguson koji neće moći da računa na povređenog napadača Havijera Ernandesa i suspendovanog „vezistu“ Majkla Kerika.

U drugoj utakmici ove grupe sastaju se Benfika, koja je već osigurala plasman u osminu finala i poslednjeplasirani Ocelul iz Rumunije.  Šampion Evrope iz 2010, milanski Inter igra loše u Seriji A, ali je u B grupi Lige šampiona kolo pre kraja obezbedio prvo mesto i plasman dalje.

Povezana vest:  Petković: Da izvučemo pouke, još nije kasno

Za drugu poziciju bore se preostala tri tima, turski Trabzon, francuski Lil i moskovski CSKA. Lil će ugostiti Trabzon i ekipa koja pobedi u ovom meču sigurno će ići u osminu finala. U slučaju remija šansu ima i CSKA, koji će imati težak zadatak da u Milanu savlada ekipu Intera.

Madridski Real je odavno obezbedio prvo mesto u D grupi, a za drugu poziciju trenutni favorit je amsterdamski Ajaks.  Holanđani dočekuju Real i za prolaz u osminu finala dovoljan im je remi na Amsterdam areni. U slučaju da izgubi od Reala, na scenu stupa Olimpik Lion kojem je potrebna veoma ubedljiva pobeda nad Dinamom u Zagrebu da bi imao šanse za narednu fazu takmičenja.

Povezana vest:  Bazelov trijumf dokaz da i ostatak Evrope igra fudbal

-Lion je godinama unazad redovno igrao u osmini finala LŠ, a uradićemo sve da pobedom u Zagrebu nastavimo tu seriju. Ipak, i ako ne prođemo dalje pokušaćemo da zabeležimo što bolji rezultat u nastavku takmičenja u Ligi Evrope – rekao je igrač Liona Ali Sisoko.

Parovi i tabele:

Grupa A: Mančester Siti – Bajern (20.45) i Viljareal – Napoli (20.45).

Tabela: Bajern 13, Napoli 8, Mančester Siti 7, Viljareal 0.

Grupa B: Lil – Trabzon (20.45) i Inter – CSKA Moskva (20.45).

Tabela: Inter 10, Trabzon 6, Lil 5, CSKA Moskva 5.

Grupa C: Bazel – Mančester Junajted (20.45) i Benfika – Ocelul (20.45).

Tabela: Benfika 9, Mančester Junajted 9, Bazel 8, Ocelul 0.

Grupa D: Dinamo Zagreb – Olimpik Lion (20.45), Ajaks – Real Madrid (20.45).

Tabela: Real Madrid 15, Ajaks 8, Lion 5, Dinamo 0.