Susan_Sarandon

Suzan Sarandon i Robert De Niro među zvezdama Sandensa

 

Na idućem filmskom festivalu Sandens, koji počinje 19. januara, publika će moći da vidi brojne holivudske zvezde, uključujući Kirsten Danst, Ketrin Zitu Džons, Brusa Vilisa, Roberta De Nira, Suzan Sarandon i Sigorni Viver. Među najvažnijim premijerama festivala su „Baćelorette“ sa Kirsten Danst režisera Leslija Hedlanda, „Lay the Favorite“ sa Ketrin Zitom Džons i Brusom Vilisom reditelja Stivena Frirsa i saga o Vol Stritu „Arbitrage“ sa Ričardom Girom i Suzan Sarandon u režiji Nikolasa Džarečkija.

Sigorni Viver i Robert De Niro pojaviće se u paranormalnom Trileru „Red Lights“ Rodriga Korteza. Kao značajna se najavljuje i premijera filma „2 Days in New York“ glumice i režiserke Džuli Delpi, nastak njene romantične komedije „2 Days in Paris“.

Povezana vest:  Glumac Benisio del Toro na Kustendorfu

Publika će Suzan Sarandon premijerno gledati i u komediji „Robot and Frank“ Džejka Šrejera u kojoj glume Frenk Lanđela, Liv Tajler i Džejms Marsden. Zvezde serije i filmova „Dosijea Iks“ Dejvid Dukovni i Džilijan Anderson pojaviće se u dva filma koja će biti premijerno prikazana na Sandens festivalu.

Dukovni i Vera Farmiga glume u filmu o ocu i sinu „Goats“ Kristofera O’Nila, dok Džilijan Anderson, Klajv Oven i Andrea Rajsboro igraju u „Shadow Dancer“, priči o terorizmu u Irskoj reditelja Džejmsa Marša.

Na festivalskom programu biće i priča o književnom plagijatu „The Words“ režisera Brajana Klugmana i Lija Sterntala sa Bredlijem Kuperom, Džeremijem Ajronsom, Denisom Kvejdom i Olivijom Vajld u glavnim ulogama.

Povezana vest:  Najmagičnija Diznijeva avantura "Aladin" u našim bioskopima premijerno 22. maja

Režiser Spajk Li, koji se na Sandensu prvi put pojavio 2009. Sa komedijom „Pašing Strange“ vraća se na festival filmom „Red Hook Summer“, pričom o dečaku iz Atlante koji provodi leto sa svojim dedom u Bruklinu.

Među premijerama van takmičarske selekcije su „Liberal Arts“, glumca i režisera Džoša Radnora sa Elizabet Olsen i Alison Džejni, dokumentarac Timotija Grinfild-Sandersa o ostarelom supermodelu „About Face“ sa Kristi Brinkli, Paulinom Poriškovom i Kristi Tarlington, kao i portret Etel Kenedi „Ethel“ Rori Kenedija.

Povezana vest:  DiKaprio favorit za nagradu BAFTA večeras u Londonu

Značajna su i dva muzička dokumentarca – jedan koji još nema naziv o Polu Sajmonu režisera Džoa Berlingera i „Something From Nothing: The Art of Rap“ repera Ajs Tija u kome se pojavljuju Snup Dog, Doktor Dre, Eminem, Kanje West i drugi izvođači. Očekuje se da će „Baćelorette“ Kirsten Danst i „For a Good Time, Call….“, farsa o seksu preko telefona, imati veliku gledanost zbog uspeha koje su ovog leta imale „Deveruše“ i „Loša Učiteljica“, komedije sa sličnom tematikom.

Filmski festival Sandens, u organizaciji istoimenog instituta Roberta Redforda, trajaće do 29. januara u Park Sitiju, u američkoj saveznoj državi Juta.