vladan_lukic_dec_kzn

Saopštenje Upravnog odbora FK Crvena zvezda posle četrdesete sednice

Danas je Upravni odbor FK Crvena zvezda održao sednicu kojom je predsedavao predsednik Kluba Vladan Lukić, a saopštenje vam prenosimo u celosti.

SAOPŠTENJE

Upravni odbor FK Crvena zvezda održao je danas u Beogradu četrdesetu sednicu kojom je predsedavao predsednik Kluba Vladan Lukić.

Upravni odbor je usvojio predlog Predsednika Kluba da se raspišu vanredni izbori za Predsednika i Skupštinu FK Crvena zvezda koji će biti održani 26, 27 i 28. maja 2012. godine. Izborne radnje počinju da teku od 1. februara 2012. godine u skladu sa Statutom i Pravilnikom o izborima. Na izborima će, u skladu sa klupskim aktima, moći da glasaju svi punoletni članovi našeg kluba sa plaćenom članarinom za 2011. godinu. Ovom odlukom, Upravni odbor stavlja tačku na sve polemike koje su se u javnosti vodile proteklih nedelja o našem klubu. U medijskim raspravama više nećemo učestvovati i do izbora ćemo biti  skoncentrisani samo na vođenje kluba i obavljanje poslova za koje smo nadležni.

Povezana vest:  Mančester Junajted povećao prihod na 193 miliona dolara

Upravni odbor Kluba je prihvatio izveštaj šefa stručnog štaba Roberta Prosinečkog o sportskim rezultatima u prvom delu sezone uz konstataciju da nije zadovoljan postignutim rezultatima. Upravni odbor daje punu podršku šefu stručnog štaba Robertu Prosinečkom. Usvojena je transfer lista fudbalera pod profesionalnim ugovorom koji mogu da napuste klub u predstojećem prelaznom roku. Članovi Upravnog odbora su upoznati sa listom potencijalnih pojačanja kluba kao i pregovorima o angažovanju novih igrača koji su u toku. Upravni odbor je zaključio da Klub u svojoj strategiji treba da se oslanja na igrače iz svoje omladinske škole i pozdravio je odluku Predsednika kluba i šefa stručnog štaba da se potpišu profesionalni ugovori sa trojicom naših mladih igrača.

Povezana vest:  Barselona odbila Liverpulovu ponudu za Vilju

Upravni odbor je doneo odluku da prihvati ponudu kompanije Delta sport tako da će tehnički partner kluba u naredne četiri godine, do 2016. godine biti najveći svetski prozvodjač sportske opreme kompanija NIKE.

Upravni odbor je usvojio novu procenu vrednosti nekretnina u vlasništvu kluba koju je uradila renomirana agencija za procenu. Crvena zvezda je danas vlasnik nekretnina čija je vrednost 36,6 miliona evra dok su pre samo tri godine one vredele svega 11 miliona evra.

Upravni odbor je usvojio ostavku sportskog direktora Ivana Adžića. Ostavka Adžića je ocenjena kao visoko moralni čin kojim je sportski direktor preuzeo objektivnu odgovornost za sportske neuspehe. Konstatovano je da je Adžić obavljao odgovoran posao u teškim vremenima i Upravni odbor mu se posebno zahvaljuje na svemu što je učinio za klub.

Povezana vest:  Pato, ipak, ostaje u Milanu

Upravni odbor je konstatovao ostavke Branka Radujka i Gorana Vesića. Vesić i Radujko su dali veliki doprinos radu našeg kluba i Upravni odbor im se zahvaljuje na nesebičnom radu i svemu što su učinili za klub kao veliki zvezdaši. Branko Radujko će svoje angažovanje u Klubu nastaviti kao član Veća klupskog saveta. Goran Vesić je danas postavljen na mesto savetnika Predsednika kluba.

Upravni odbor je naložio Pravnoj komisiji kluba da izradi predlog izmena i dopuna Statuta kluba kako bi se u zakonskom roku uskladio sa Zakonom o sportu. Pravnoj komisiji je naloženo da preduzme i sve druge radnje kao što je evidencija imovine a koje su obaveza prema Zakonu o sportu.