barsa_slavlje

Gvardiola proslavio rođendan pobedom u Madridu

 

Fudbaleri Barselone savladali su večeras u Madridu ekipu Reala sa 2:1 u prvoj utakmici četvrtfinala španskog Kupa Kralja i na najlepši način čestitali svom treneru Pepu Gvardioli 41. rođendan. Najzaslužniji za Gvardiolino i Barselonino slavlje bio je Erik Abidal koji je u 77. minutu postigao svoj prvi zvanični gol u dresu katalonskog kluba i tako zaokružio veliki preokret u Madridu.

Povezana vest:  Neočekivan poraz Arsenala, bod Liverpulu

Kao i mnogo puta do sada, i večeras se pokazalo da Barselona može da istrpi i „batine“ protivničkog tima i taktiku Žozea Murinja i pritisak sa tribina. Real je poveo u 11. minutu preko svog najboljeg strelca Kristijana Ronalda, ali kao i u prvenstvenom derbiju u decembru, nakon toga gosti su preuzeli kontrolu.

Aleksis Sančez je u 16. minutu bio najsnalažljiviji, ali je lopta posle njegovog pokušaja pogodila stativu. U nastavku su prilike za Barselonu promašili i Lionel Mesi i ponovo Sančez.  Pošto napadačima Barselone nije išlo, stvar u svoje ruke morao je da preuzme kapiten Karlos Pujol, koji je u 49. minutu posle kornera matirao Ikera Kasiljasa.

Povezana vest:  FSS: Usvojene informacije o pripremama mlađih selekcija

Nakon toga Barselona je nastavila da napada, Real da bije, ali Madriđanima to nije pomoglo da izbegnu poraz. Revanš utakmica igra se sledeće srede u Barseloni.