Fabio_Capello

Anćeloti: Kapelo je doneo pravu odluku

 

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Karlo Anćeloti izjavio je večeras da je njegov kolega Fabio Kapelo postupio ispravno kada je podneo ostavku na mesto selektora Engleske zbog neslaganja sa čelnicima tamošnjeg saveza.

Kapelo je pre tri dana podneo ostavku jer se nije složio sa odlukom čelnika fudbalskog saveza Engleske (FA) da oduzme kapitensku traku DŽonu Teriju, koji je osumnjičen da je na rasnoj osnovi vređao Antona Ferdinanda iz Kvins Park Rendžersa.

Povezana vest:  Tijago zadovoljan pobedom protiv Reala

-Potpuno se slažem sa Fabiom. Engleski fudbalski savez je naprasno doneo odluku, bez konsultacija sa selektorom. Zbog toga mislim da je Kapelova odluka na mestu – rekao je Anćeloti francuskim medijima.

Anćeloti je prethodne dve sezone bio trener Čelsija i imao je dobru saradnju sa DŽonom Terijem u tom londonskom klubu. Engleski savez će narednih dana odlučiti ko će biti novi kapiten reprezentacije. Privremeni selektor Engleske u narednom periodu biće Stjuart Pirs, a kao glavni kandidat za Kapelovog naslednika engleski mediji pominju Harija Rednapa iz Totenhema.

Povezana vest:  Još je rano za regionalnu ligu