dubl_ziki_i_janko (2)

DAVIS CUP 2012

Švedska smanjila vođstvo Srbije na 2:1

 

Muška teniska reprezentacija Švedske smanjila je vođstvo Srbije na 2:1 u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa u Nišu. Prvi poen za Švedsku osvojili su Robert Lindšted i Johan Brunstrom koji su u dublu posle više od četiri sata borbe savladali Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića sa 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:7 (3:7), 10:8.

Povezana vest:  ATP SAN HOSE, Miloš Raonić u polufinalu

Vođstvo Srbiji u petak doneli su Janko Tipsarević i Viktor Troicki, koji su savladali Filipa Prpića (3:0) i Mihaela Rideršteda (3:1). Vrhunac današnje bitke „na Čairu“ bio je peti set u kojem je odlučila za nijansu veća koncentracija i snaga Šveđana. Oni su prvi napravili brejk za vođstvo od 8:7, na šta je stigao odgovor našeg dubla – 8:8

Povezana vest:  Sara Erani osvojila titulu na turniru u Dubaiju

Šveđani, međutim, ne posustaju i još jednom oduzimaju servis srpskim teniserima (9:8), a potom na svoj početni udarac koriste i drugu meč loptu.

/Skupljaćemo energiju za sutrašnje mečeve. Nadam se da ćemo uz pomoć ove predivne niške publike otvoriti vrata četvrtfinala – rekao je selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović.

U nedelju će prvi na teren Janko Tipsarević koji će igrati protiv Mihaela Rideršteda, a potom sledi duel Viktor Troicki – Filip Prpić.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2015, Argentina - Srbija konačno 4:1