letnji_kampovi_kzn

Zvezdini letnji kampovi za decu

 

U Medija centru na Marakani, danas su potpisani protokoli o saradnji o organizaciji ovogodišnjih letnjih kampova i škole fudbala Omladinske škole Crvene zvezda na Zlatiboru i Jahorini. Ugovore su potpisali pomoćnik direktora omladinske škole Predrag Turina, direktor i trener Ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda Darko Stojanović, predsednik SO Čajetina Miloje Rajović, direktor hotela „Palisad“ na Zlatiboru Vojislav Janić i Zoran Preradović, direktor „Unistursa“ iz Banjaluke i koorganizator kampa na Jahorini. Turina je podsetio da su prošle godine uspešno organizovani fudbalski kampovi, i to, kako je istakao, prvi put u istoriji Crvene zvezde, zahvaljujući pre svega pomoći i razumevanju predsednika kluba Vladana Lukića i generalnog sekretara Đorđa Stefanovića.

– Imali smo 312 polaznika koji su prošli kompletan trenažni proces u ukupno četiri kampa: na Zlatiboru, kao jedinom na teritoriji Srbije, zatim na Jahorini i u Trebinju u Republici Srpskoj i u Plavu u Crnoj Gori. Čak 17 dece su postali članovi Zvezde u raznim selekcijama i to je jasan putokaz u skladu sa stavom kluba da što više igrača za prvi tim mora da izlazi iz našeg podmlatka. Pošto smo bili zadovoljni saradnjom sa našim partnerima, odlučili smo da ne menjamo tim koji dobija, pa zato i potpisujemo nove sporazume sa njima – naglasio je Turina.

Povezana vest:  Jovetić uveren da Fiorentina osvaja nacionalni kup

Kamp na Zlatiboru, koji počinje 17. juna posle završetka školske godine, okupiće decu rođenu od 1997. do 2005. godine u tri smene. Dalje slede smene od 24. juna i 1. jula, dakle svaka po osam dana, odnosno sedam noćenja. Smeštaj je u hotelu „Palisad“ (pun pansion), a po rečima Turine, pored izvanrednih uslova u hotelu i tereni na Zlatiboru su među najboljima u Srbiji, a i naš prvi tim je letos tamo obavio deo priprema. Na Zlatiboru nastupajućeg leta ukupno ima mesta za 210 dečaka, a prijave će se primati preko sajta FK Crvena zvezda ili direktno u prostorijama Omladinske škole na Marakani. Cena je ista kao i prošle godine, 300 evra u dinarskoj protivvrednosti, a plaćanje je omogućeno u pet rata. Očekuje se veliki broj prijava, a Turina je apelovao na sve zainteresovane da se prijave na vreme, jer povećanja broja mesta kao prošle godine na Zlatiboru, ovaj put neće biti moguće.

Milan Rajović, predsednik SO Čajetina, strateškog partnera Zvezdinog kampa na Zlatiboru, govorio je o dolasku dece sa Kosova i Metohije.

– Čast mi je i zadovoljstvo što ćemo i ove godine na Zlatiboru biti domaćini Omladinskoj školi Crvene zvezde, našeg najvećeg kluba. Zajedno sa hotelom „Palisad“, pomoći ćemo tako, što ćemo obezbediti boravak u kampu za desetoro dece sa Kosmeta. Svi znamo da oni nisu u finansijskoj mogućnosti da dođu na Zlatibor i na taj način ćemo biti socijalno odgovorni. Organizovaćemo i tri izleta za sve učesnike, dakle za svaku grupu po jedan – najavio je Rajović.

Povezana vest:  Milinković: Ovakve pobede donose titulu

Direktor „Palisada“ Vojislav Janić je izrazio nadu da će Zvezda ubuduće okupljati sve više dece na Zlatiboru, što je, kako je istakao, svima u interesu.

– Poslednjih godina smo uložili dosta sredstava kako bismo sportski centar „Palisad“ podigli na viši nivo. Radimo i na poboljšanju smeštajnih kapaciteta. U odnosu na prošlu godinu, kada smo imali tri fudbalska terena, od kojih su dva bila sa veštačkom travom, ove godine ćemo završiti još dva, tako da će ih biti ukupno pet i plus jedan teren uz sam hotel „Palisad“ na kome su deca i prošle godine mogla da rade – rekao je Janić.

Kamp na Jahorini biće održan od 1. do 15. jula u izvanrednim uslovima hotela „Bistrica“, a koorganizator Zoran Preradović je kazao:

– Jahorina je olimpijska planina, a Zvezdin kamp novi turistički proizvod. Očekujem dugoročnu saradnju, kao i da ćemo na Jahorini imati i internacionalni fudbalski kamp. Ove godine slogan kampa je: Izbori se za mesto u Crvenoj zvezdi, i očekujem još bolje rezultate ovog leta na sportskom planu. Potpisali smo i ugovor sa Banjalučkim univerzitetom da izvrši testiranja i nadam se da će to biti dodatni doprinos roditeljima koja dovode decu, da vide da li su talentovana za fudbal ili eventualno neki drugi sport. Kamp će se održati u dve smene po stotinu dece.

Povezana vest:  Nani na meti Bajerna

Ove godine prvi put će u Srbiji biti organizovan i kamp za devojčice.

– Zadovoljni smo kako se priča o ženskom fudbalu razvija u Crvenoj zvezdi. Ima mnogo zainteresovanih devojčica iz Srbije, ali i  iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koje žele da se oprobaju u Zvezdi. To nas je podstaklo da organizujemo i kamp za devojčice, a kako smo obavešteni, prošle godine je među stotinama dečaka bila i jedna devojčica, nadajući se da ćemo u budućnosti dobiti kvalitetne igračice koje će nastupati za Crvenu zvezdu. S obzirom da znam kakvi su uslovi na Zlatiboru, nadam se da će kamp biti uspešan i da ćemo okupiti dovoljan broj devojčica, kako bi naš kamp bio reprezentativan – kazao je Darko Stojanović, direktor i trener ŽFK Crvena zvezda.