aleksandar_jankovic_1

Janković protiv BiH testira nove taktičke varijante

 

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković saopštio je danas spisak igrača za prijateljsku utakmicu protiv selekcije Bosne i Hercegovine. Na spisku se nalazi 19 fudbalera, od kojih su dvojica novajlije, Miloš Kosanović iz poljske Krakovije i član Jagodine Ognjen Mudrinski.

-Ovo će biti pripreme za nastavak ciklusa kvalifikacija za EP. Meč protiv BiH je jedina prilika za okupljanje tima do juna, kada nas očekuje gostovanje na Farskim Ostrvima i nastavak borbi za EP. Zbog toga će svaki detalj biti važan, želimo da ostvarimo sve što smo zacrtali – rekao je Janković novinarima u sedištu FSS u Beogradu.

Povezana vest:  BBC: O'Nil nasleđuje Trapatonija

Selektor je objasnio i da će meč sa BiH biti odigran na stadionu BASK-a koji ima veštačku travu, a takva podloga biće i na Farskim Ostrvima. Janković je naveo da je detaljno pratio igre dvojice novajlija na spisku Mudrinskog i Kosanovića.

-Kosanović već dve sezone igra u kvalitetnoj poljskoj ligi, pratimo ga duži period. Može da igra na dve pozicije i za poziv se izborio isključivo dobrim radom. Mudrinski je već bio sa nama na mini-pripremama u decembru i tada je ostavio dobart utisak – objasnio je on.

Povezana vest:  141. DERBI, „Zabranjeni“ na istoku Marakane!

U odnosu na sastav mlade reprezentacije iz prošle godine, na današnjem spisku nema povređenih Nemanje Gudelja i Marka Šćepovića, koji se prema Jankovićevim rečima, uspešno oporavljaju od operacija.  Janković nije mogao da računa ni na četvoricu igrača koji će u petak biti na spisku A reprezentacije, Lazara Markovića, Filipa Ðuričića, Aleksandra Ignjovskog i Matiju Nastasića.

-Još na početku kvalifikacionog ciklusa fudbalerima sam rekao da iz dobrog tima dolaze dobri rezultati, a da će iz takvih rezultata svaki igrač moći da izvuče i ličnu korist. Pozivi za A tim su najbolji pokazatelji da naš rad dobija pun smisao – istakao je selektor.

Povezana vest:  Adidas i Fudbalska asocijacija Argentine nastavljaju uspešno partnerstvo do 2022. godine

Janković je kazao i da će na utakmici sa BiH pokušati da razigra alternativnu taktičku varijantu sa dva napadača.

-Želimo da sebi otvorimo još jednu taktičku opciju u igri sa dva špica. Do sada je u napadu igra bila građena oko Ðuričiha, ali on junu neće moći da igra protiv Farskih ostrva zbog žutih kartona – zaključio je on.