borha_cz_spartak

JELEN SUPER LIGA
Zvezda pobedila Spartak i prišla Partizanu
 
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu subotički Spartak sa 1:0 u utakmici 16. kola Superlige i smanjili zaostatak za vodećim Partizanom na osam bodova.
Utakmica je odigrana pred više od 40.000 gledalaca, a strelac jedinog pogotka za crveno-bele bio je Brazilac Evandro posle kornera u 65. minutu.
Rezultatski gledano Crvena zvezda je na najbolji način iskoristila remi Partizana u Novom Pazaru i ulepšala sutrašnju proslavu 67. rođendana sportskog društva crveno-belih.
Ipak, izabranici Roberta Prosinečkog morali su da se pomuče kako bi stigli do bodova protiv ekipe koja ih je savladala na početku jesenjeg dela sezone u Subotici.
Imali su crveno-beli nekoliko polušansi u prvom poluvremenu, ali je golman Subotičana Branimir Aleksić sigurno intervenisao i otklonio sve probleme.
Krenula je Crvena zvezda mnogo ofanzivnije u drugom poluvremenu, što joj se isplatilo u 65. minutu, kada se Evandro najbolje snašao na petercu gostiju i „ćušnuo“ loptu u mrežu.
Spartak je u završnici utakmice preuzeo terensku inicijativu i pokušao iz kontranapada da ugrozi gol Bobana Bajkovića, ali je njegova mreža ostala netaknuta.
 
Rezultati i strelci 16. kola Jelen Superlige:
Novi Pazar – Partizan 1:1 (Rasčić 20 – Dijara 48).
Sloboda – Jagodina 1:1 (Tijago 59 – Kostić 75, Gogić 76).
Borac – Javor 1:0 (Pavićević 13).
Crvena zvezda – Spartak 1:0 (Evandro 65)
 
Sutra igraju:
Hajduk – OFK Beograd, Metalac – Rad, Radnički – Vojvodina, BSK – Smederevo.
 
Tabela: Partizan 43, Crvena zvezda 35, Vojvodina 30, Radnički 28, Sloboda 25, Spartak 25, Jagodina 23, OFK Beograd 22, itd.

 

Povezana vest:  Fiorentina kiksirala kod kuće, poraz Udinezea