avram_grant_pripreme_2012

Grant: Novi trener Čelsija imaće najlakši posao na svetu

 

Trener Partizana Avram Grant izjavio je danas da će buduhi menadžr Čelsija imati jedan od najlakših fudbalskih poslova i da je mnogo teže bilo njemu kada je zamenio Žozea Murinja.  Izraelac je pre četiri godine nasledio sjajnog Portugalca i doveo tim do finala Lige šampiona, ali je na penale poražen od Mančester Junajteda.

Povezana vest:  Crvena zvezda odustala od Lukovića

-Ja sam morao da zamenim Murinja, to je bio težak zadatak, a narednom treneru Čelsija biće mnogo lakše. Nešto slično čeka naslednika Aleksa Fergusona u Junajtedu, biće ga nemoguće uspešno zameniti – rekao je Grant za „San“.

Trener Partizana je primetio kako su svi Čelsijevi menadžeri dobijali otkaze zbog loših rezultata, ali da je samo on smenjen kada je ekipa bila u usponu forme.

Povezana vest:  U septembru novi sastanak IO FIFA o Kosovu

-Abramovič ne želi često da menja trenere, ali je veliki zaljubljenik u fudbal i nekada mora da reaguje, iako to ne doprinosi stabilnosti kluba. On će potrošiti koliko god je potrebno i dovešće kojeg god želiš fudbelera – rekao je Grant.

On je dodao da svaki menadžer Čelsija ne može očekivati previše podrške.

Povezana vest:  Poketino: Važna pobeda, Sautempton uvek u mom srcu

-Murinjo je imao rezultate, ali ovoga puta izostali su i igra i rezultat. Zalažem se da menadžeri dobiju najmanje godinu dana da rade sa ekipom, ali ponekad i posle tri- četiri meseca vidite u kome pravcu ide tim – rekao je Grant.