karic_UO_napredak

Goran Karić: Napredak je potencijalni Liverpul sa Balkana

 

Skupština kruševačkog Napretka izabrala je na današnoj sednici biznismena Gorana Karića za predsednika kluba, a poverenje je dobio i novi Upravni odbor.

-Cilj nam je da uđemo u Jelen Super ligu, trudićemo se svim snagama i zato smo doveli dobra zvučna pojačanja, kao što ste mogli da vidite već u prvom kolu. Taj uspeh ne znači da treba da sagorimo u sezoni, već moramo da radimo dobro u kontinuitetu što znači da će klub biti otvoren za sve one koji daju maksimum – rekao je Karić.

Povezana vest:  Golman u Argentini odbranio pet penala na jednom meču

Pored Karića, devetočlani upravni odbor čine, Jordan Dzaković, Gordan Stefanović, Vladimir Arsić, Dragiša Binić, Žarko Anđelković, Danica Ðorđević, Vladimir Matijašević i Bojan Žanetić. Karić je kazao da je ovo dobar primer decentralizacije koja treba da se dogodi i dodao da Kruševac mora da bude zastupljen u svim institucijama, počevši od Fudbalskog saveza Srbije.

Povezana vest:  Ćesena skromna na prvom mestu Serije A: Još uvek nam je cilj da ostanemo u ligi

Rekavši da je Napredak potencijalni Liverpul na Balkanu, Karić je istakao da je srednjoročni plan za ovaj kruševački klub, izlazak na evropsku scenu i ponovio da je za sada najbitniji povratak u Super ligu. Jedan od članova UO, Dragiša Binić, rekao je da je ispunjen cilj koji je postavio pre četiri godine. Tada, kako je rekao, grad Kruševac nije imao sluha za dolazak sponzora, dok je sada zvanično potpisan ugovor koji je rasteretio i gradsku kasu za više desetina miliona dinara.

Povezana vest:  Čelsi se poigravao sa Vilom, Ivanović strelac

FK Napredak se do 1. januara 2012. godine finansirao iz budžeta lokalne samouprave sa 30 miliona dinara godišnje, dok je novi sponzor sa kojim je potpisan četvorogodišnji ugovor, Marko Mišković, uložio isto toliko, za manje od tri meseca rečeno je na sednici Skupštine. Ekipa Napretka trenutno zauzima 13. mesto na tabeli Prve lige sa 16 bodova manje od vodećeg Radničkog iz Niša.