tosic_spartak_cz

LAV KUP SRBIJE

Tošić: Hoćemo pobedu, od derbija nam zavisi cela sezona

 

Najiskusniji fudbaler Crvene zvezde Duško Tošić rekao je danas da crveno-beli očekuju pobedu u prvom meču polufinala Kupa protiv Partizana, jer će od tog meča zavisiti ishod cele sezone.

-Od 10. januara, kada smo počeli pripreme, samo pričamo o polufinalu Kupa. Sve ovo što smo radili u prethodna četiri meča pašće u vodu ukoliko protiv Partizana ne budemo pravi. U boljoj smo formi, doveli smo nekoliko dobrih igrača i učinićemo sve da pobedimo. Nije bitno kako ćemo igrati, važna je pobeda – rekao je Tošić na konferenciji za novinare na Marakani.

Povezana vest:  Vahid Halilhodžić novi selektor Japana

On je veoma pohvalno govorio o kvalitetima Partizanovog tima, posebno o napadačima Laminu Dijari i Lazaru Markoviću, sa kojima bi sutra uveče trebalo da vodi direktan duel na terenu.

-Veoma respektujem njihov sastav, pogotovo dvojicu napadača. Brzi su, teren na Marakani je veliki. Mi ćemo napadati, što će njima otvarati prostor za kontranapade. Biće vrlo zanimljivo, ali verujte mi, imamo taktiku da ih zaustavimo – naveo je Tošić.

Reprezentativac Srbije je istakao i trenera Partizana Avrama Granta, iako mnogi misle da je on najveća prednost Crvene zvezde u sutrašnjem meču.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Pretplatnici Al-Džazire Sport ljuti zbog prekida prenosa

-O čoveku koji me je doveo u Portsmut mogu da kažem sve najbolje, iako je činjenica da je Partizan sa Stanojevićem imao fenomenalne rezultate. Grant je veliki trener, ali se nadam da sutra neće imati uspeha – kazao je Tošić.

Jedan od najvećih aduta crveno-belih trebalo bi da bude Darko Lazović.

-Najvažnije je da ne budemo nervozni i da hladne glave uđemo u utakmicu. Željni smo pobede i dobrog rezultata u derbiju. Međutim, na terenu moramo da budemo strpljivi kao što smo bili na prethodnim mečevima, posebno protiv Javora i u Borči – istakao je Lazović.

Povezana vest:  Mandžukić: Posao sa Arsenalom još nije završen

On je izrazio nadu da će lično pružiti bolju partiju nego u prvenstvenom derbiju u prvom delu sezone.

-Svestan sam da sam taj derbi odigrao loše, ali sada je potpuno drugačija situacija, u boljoj smo formi i očekujem najbolje – zaključio je Lazović.

Iz kluba je saopšteno da je do danas u podne prodato više od 20.000 ulaznica i da se u sredu uveče očekuje pun stadion. Crvena zvezda je uputila molbu navijačima Partizana iz grupe „Zabranjeni“ da koriste sektor između južne i istočne tribine kako na Istoku ne bi bilo organizovanog navijanja kao na prethodnom derbiju.