Španski mediji: Gde je granica za Mesija?

Lionel Mesi u utorak uveče je het-trikom protiv Granade postao najbolji strelac u istoriji Barselone, a većina španskih medija danas se bavi time koliko sjajni Argentinac može još da pokaže s obzirom da ima samo 24 godine. Mesi je, računajući jučerašnje pogotke, došao do brojke od 234, a Barselona je slavila sa 5:3. Argentinac je u svim takmičenjima u dosadašnjem toku sezone postigao 54 gola.

-Sa 24 godine je praktično nemoguće znati koliki će uticaj Mesi imati na fudbal. U ovom trenutku on je najbolji na svetu i želi da postane najuspešniji svih vremena – ističe se u tekstu tiražnog dnevnika „El Pais“.

Povezana vest:  Zvezdi sudi Ukrajinac, Partizanu rumunski arbitar

Mesi je na klupskom nivou osvojio praktično sve trofeje, ali ono što mu, prema mišljenju mnogih zasad nedostaje, je titula svetskog prvaka sa Argentinom.

-Juče su mnogi na Tviteru napisali da je Mesi jedini fudbaler na svetu koji u stvarnom životu igra bolje nego na Plejstejšnu. Sa ovakvom igrom, golovima, asistencijama i radom, on je broj jedan na svetu – piše „El Mundo Deportivo“.

Povezana vest:  Vojičić: Zvezda će igrati pod pritiskom

Mesi je prvi gol u dresu Barselone postigao u sezoni 2004/2005, a prema pisanju dnevnika „El Koreo“, Argentinac je potpuno „eksplodirao“ sa dolaskom Pepa Gvardiole na klupu katalonske ekipe u leto 2008. Najveći deo pogodaka Mesi je postigao jačom, levom, nogom – 189, dok je desnom nogom protivničku mrežu zatresao 34 puta. Glavom je dao devet golova, grudima i levom rukom po jedan, navodi „El Koreo“.

Povezana vest:  Bjelić: Hrvatskim navijačima zabranjen ulazak na stadion

-Zadovoljstvo je uopšte što delimo istu svlačionicu, to je za mene privilegija – rekao je štoper Barselone Ðerar Pike.

Puni hvale za najboljeg na svetu su i dvojica novih izdanaka Barselonine škole, Kristijano Teljo i Isak Kuenka.

-Leo je i van terena onakav kakav je na njemu. Iskren i dobar prema kolegama – kazao je Teljo, a Kuenka je dodao da će se tek u budućnosti videti kakav je Mesijev uticaj na igru.