partizan_nefci

LIGA EVROPE

Partizanu bod na startu Lige Evrope

 

Fudbaleri Partizana i azerbejdžanskog Nefčija igrali su večeras u Beogradu nerešeno 0:0 u utakmici prvog kola Grupe H Lige Evropa. I drugi meč u toj grpu završen je bez pobednika, pošto su Inter I ruski Rubin iz Kazanja igrali 2:2, iako su gosti dva puta vodili.

Utakmice drugog kola igraće se 4. oktobra, a sastaće se Nefči – Inter i Rubin – Partizan. Prvo poluvreme utakmice u Beogradu proteklo je u inicijativi crno-belih, ali su domaći igrači samo dva puta uspeli da šutiraju u okvir gola. Oba puta je dobro intervenisao golman Nefčija Saša Stamenković.

Povezana vest:  Ubedljiva pobeda Zvezde protiv slovenačkog drugoligaša

Bivši golman Crvene zvezde, Partizanovog „večitog“ rivala, prvo se istakao u 10. minutu kada je bio dobro postavljen posle šuta Aleksandra Miljkovića sa oko 20 metara, a potom i četiri minuta kasnije, nakon udarca Nemanje Tomića sa 17 metara po zemlji.

Gosti su imali odličnu priliku u 29. minutu, ali je Vladimir Stojković odbranio šut glavom Kavida Imamverdijeva iz peterca posle kornera. Golu domaćih potom je zapretio i Rašad Sadigov, koji je sa oko 18 metara šutirao oštro, međutim, preko gola.

Povezana vest:  Nikolić: Partizan je favorit, ali mi imamo pravo na nadu

Partizan je nastavio da napada i u drugom poluvremenu, a u prilikama se najčešće nalazio Aleksandar Mitrović. Nijedna od tih šansi, međutim, nije bila dovoljna da se savlada Stamenković. Crno-beli su u poslednjih deset minuta dodatno pojačali pritisak, a u trećem minutu nadokande Tomić je imao najbolju šansu na utakmici, ali je sa oko deset metara iskosa po desnoj strani šutirao neprecizno.

Povezana vest:  Adler: Navijači, izvinite za katastrofu

Gosti su u Beograd došli da ostanu neporaženi i u tome su uspeli pošto su veći deo meča bili koncentrisani na odbranu svog gola. Na stadionu Partizana bilo je oko 10.000 gledalaca.

Partizan: Stojković, Miljković, Ivanov, Ostojić, Lazevski, Kamara, Tomić, S. Marković (od 63. Jojić), S. Ilić, L. Marković, Mitrović (od 73. S. Šćepović).

Nefči: Stamenković, Gulijev, Mitreski, Bertuči, Šukurov, Sadigov,Flavinjo (od 77. Abduljajev), Vobej (od 87. Mehtijev), Ramos, Imamverdijev (od 58. Sejidov), Kanales.