sep_blater

Blater: FIFA će platiti osiguranje za reprezentativce

 

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater obećao je danas da će njegova organizacija preuzeti troškove osiguranja za reprezentativce i izrazio nadu da će ta odluka zadovoljiti najbogatije klubove.

Blater je govoreći na kongresu UEFA u Istanbulu istakao da će sistem osiguranja reprezentativaca stupiti na snagu u maju, nakon što ga odobri FIFA na svom sastanku.

Povezana vest:  Ronaldo na rođendan poželeo titulu evropskog šampiona

-Osiguranje će se odnošiti na sve utakmice u zvaničnom kalendaru FIFA – objasnio je Blater.

Ova odluka došla je kao posledica velike bure koju je podigla Asoscijacija evropskih klubova, kada je Bajern iz Minhena zbog povrede Arjena Robena na šampionatu sveta u Južnoj Africi ceo prvi deo prethodne sezone bio lišen usluga holandskog reprezentativca.

Povezana vest:  Arsenal ispustio četiri gola prednosti

Bavarci su ostali bez titule, a kako je naveo predsednik Asocijacije klubova i prvi čovek Bavaraca osiguranje u iznosi od 57.000 evra nije moglo da pokrije ni jednu nedeljnu Robenovu platu.

Upravo zato, FIFA je u januaru obećala da će platiti osiguranje u slučaju povrede nekog igrača na Evropskom šampionatu u Poljskoj i Ukrajini, a novi sistem osiguranja trebalo bi da stupi na snagu na startu kvalifikacija za Mundijal 2014. godine u Brazilu.

Povezana vest:  Suspendovan predsednik KONKAKAF-a

Još od ranije je poznato da će klubovi čiji će igrači učestvovati na šampionatu Evrope dobiti finansijsku nadoknadu za svaki dan koji njihov član provede sa reprezentacijom i taj fond iznosi 55 miliona evra.