bajern_ls_slavlje_vs_nap

LIGA ŠAMPIONA

Bajern protiv Marselja potvrđuje plasman u polufinale

 

Fudbaleri Bajerna sutra će u revanšu četvrtfinala Lige šampiona ugostiti Olimpik iz Marselja, a minhenski tim bi, na osnovu igre i pobede od 2:0 iz prvog meča, trebalo da ima relativno lak posao.

-U ovom trenutku cela ekipa je gladna uspeha na evropskoj sceni. Moramo sutra da odigramo što bolje i iskoristimo pobedu iz prvog meča – rekao je vezista Bajerna Bastijan Švajnštajger.

Povezana vest:  Fiorentina preuzela vođstvo pobedom nad Frozinoneom- 4:1

On zbog žutih kartona sutra neće moći da istrči na teren. Dodatni motiv izabranicima Jupa Hajnkesa predstavlja činjenica da se ovogodišnje finale LŠ igra upravo na Alijanc areni u Minhenu.

-Ako sutra ponovimo igru iz prve utakmice, ne sumnjam da ćemo bez većih problema izboriti polufinale. Niko ne može da nas uplaši – dodao je defanzivac Bajerna Filip Lam.

Za razliku od minhenskog tima, koji igra sve bolje i u nemačkom prvenstvu, Olimpik je zabeležio seriju poraza na svim frontovima.

Povezana vest:  Ronaldo najplaćeniji fudbaler sveta

-U prvom meču presudilo je iskustvo igrača Bajerna. Mi u revanšu nemamo šta da izgubimo, ovaj meč nije nemoguća misija. U grupnoj fazi takmičenja smo postigli tri gola protiv Borusije u Dortmundu – istakao je igrač Marselja Alu Dijara, koji zbog suspenzije neće igrati u Minhenu.

Zanimljivo je da je trener Olimpika, Dešam poslednji meč u profesionalnoj karijeri odigrao baš protiv Bajerna, 2001. godine u finalu LŠ, kada je u dresu Valensije doživeo poraz posle penala. U tim iz Marselja sutra se vraća prvi golman Stiv Mandanda, dok kod Bajerna zbog povrede neće igrati štoper Danijel van Bujten. Pobednik ovog dvomeča u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela madridskog Reala i kiparskog Apoela. Revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Bajerna i Olimpika iz Marselja igra se sutra od 20.45 u Minhenu.

Povezana vest:  Dve nagrade za Mesija, Kasiljas najbolji igrač SP-a