nole_finale_majamija_2012

Ðoković: Igram pođednako dobro kao prošle godine

 

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je danas da je teško ponoviti fantastičnu prošlu sezonu, ali da veruje da igra pođednako dobro kao prethodnih 12 meseci. Ðoković je 2011. trijumfovao na Australijan openu, Vimbldonu i US Openu, osvojio rekordnih pet Masters turnira u godini – Indian Vels, Majami, Rim, Madrid i Montreal, postao prvi teniser sveta i ostvario 41. uzastopnu pobedu.

Povezana vest:  Zimonjić i Beneto eliminisani u prvom kolu

-Imao sam neverovatnu sezonu, pogotovo prvih pet-šest meseci, ali svaka godina je posebna. Osvojio sam Australijan open i sada Majami, imao nekoliko polufinala, mislim da igram pođednako dobro kao prethodnih 12 meseci – rekao je Ðoković.

On je dodao da igra u vrhunskoj formi i da to mora da iskoristi, jer na svakom narednom turniru konkurencija postaje jača i teže je doći do trofeja.

Povezana vest:  ATP PARIZ, Janovič pregazio i Simona

-I dalje želim da se borim za svaku titulu. Rukovodim se tim, a ne matematikom i koliko ću poena izgubiti ili osvojiti. Za mene je svaki turnir pođednako važan – objasnio je Ðoković.

Najbolji teniser sveta prvi sledeći nastup će imati na mastersu u Monte Karlu, od 15 do 22. aprila.

-Iza sebe imam odličnu sezonu na šljaci, nekoliko velikih pobeda i sa velikim samopouzdanjem iščekujem predstojeće turnire – zaključio je Ðoković.

Povezana vest:  DAVIS CUP FINALE 2010, Francuski ambasador: Već smo pobedili