real_madrid_slavlje

Real protiv Atletika možda odlučuje o tituli

 

Ekipa madridskog Reala nedeljnim remijem kod kuće sa Valensijom nastavila je da „rasipa“ bodove i gubi prednost nad Barselonom, a već u sredu „kraljevski“ klub će imati novi težak zadatak u gradskom derbiju sa Atletikom. Real je doskora imao 10 bodova više od drugoplasirane Barselone, ali je u poslednjih pet mečeva u Primeri zabeležio čak tri remija.

Barselona sada zaostaje samo četiri boda, do kraja šampionata je ostalo sedam kola, uključujići i derbi „El Klasiko“ na stadionu Nou Kamp. U madridskom derbiju u sredu tradicija će biti na strani Reala, koji 13 godina nije izgubio od Atletika.

Povezana vest:  Munteanu novi trener Mordovije iz Saranska

-Ovaj meč mogao bi da bude presudan u Realovom pokušaju da se domogne titule i smanji pritisak Barselone. Nema opuštanja, čeka nas paklenih mesec dana – rekao je legendarni napadač Reala Emilio Butragenjo.

Barselona bi trebalo da ima mnogo lakši posao, pošto već u utorak dočekuje Hetafe, a tim Pepa Gvardiole nalazi se u seriji od 13 pobeda.

Povezana vest:  Honda ne pregovara o prelasku u Milan

-Nakon remija sa Valensijom, nema nam druge nego da pobedimo Atletiko na njegovom terenu – rekao je fudbaler Reala Raul Albiol.

Fudbaleri Atletika željni su da konačno prekinu seriju poznatijeg i trofejnijeg madridskog kluba.

-Real je lider u prvenstvu i to moramo da poštujemo. Imaju jedan od najboljih timova u klupskoj istoriji, ali svi u Atletiku željno iščekujemo meč i nadamo se da ćemo konačno prekinuti dugogodišnji post u gradskim derbijima – istakao je defanzivac Atletika Felipe Luiš.

Povezana vest:  Muslin: Napredujemo svakodnevno

U slučaju da Barselona i Real šampionat završe sa istim brojem bodova, titulu će osvojiti ekipa koja je bila bolja u međuobnim duelima. Prvi ovosezonski „El Klasiko“ pripao je Barseloni, koja je slavila sa 3:1 u Madridu.