Jaksic_Ssotra_i_Smiljanic_drugi_kup

Juniori Jakšić i Smiljanić održali lekciju seniorima
 
Dva juniorska reprezentativca Srbije u streljaštvu u gađanju glinenih golubova – trap Zoran Jakšić iz  Jedinstva trap (Stara Pazova) sa 141 golubom (120 i 21) i Nemanja Smiljanić iz Grofa (Kalište kod Požarevca) sa 136 golubova (113 i 23) osvojili su prva mesta u drugom Kupu Srbije održanom na strelištu “Bg sportskog centra Kovilovo”.
U konkurenciji 23 takmičara, treće mesto pripalo je iskosnom Ivanu Rožeku (Jedinstvo trap) sa 130 golubova (114 i 16).  Rade Pavlović (Rikošet) sa 128 bio je četvrti, Pera Nedić (Jedinstvo trap)  i Zoran Lukić (Palež kod Obrenovca) peti i šesti sa po 122 goluba.
– Uslovi su bili veoma loši, gađalo se po hladnom vremenu i jakom vetru, ali su rezultati onih najboljih, a posebno raduje što su to juniori, bili odlični – rekao je predsednik  Streljačkog saveza za leteće mete Srbije Milan Šotra.-  Nadam se da će i u nastavku sezone  biti na nivou. Od njih možemo, uz veću podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije programu našeg saveza, da očekujemo lepe rezulate i da ih vidmo i na OI u Riju 2016.
Ekipno su bili najbolji Jedinstvo trap (Stara Pazova)345 goluba (Zoran Jakšić, Ivan Rožek, Pera Nedić), Grof Kalište 325 (Nemanja Smiljanić, Branko Leontijević, Marko Ilić) 3. Palež Obrenovac 307 (Zoran Lukić, Vitomr  Milovanović, Radovan Milosavljević).
U prvom Kupu Srbije pobedio je Similjanić, ispred Leontijevića i Jakšića. Treći Kup Srbije održaće se  21.- i 22. aprila.

 

Povezana vest:  Tri zlata, dva srebra i bronza srpskim strelcima u Solinu