jelensuperliga logo

JELEN SUPERLIGA

Zvezda i Partizan bez podrške navijača u 24. kolu

 

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana igraće sutra u 24. kolu Super lige bez podrške svojih „najvatrenijih“ navijača. Zvezdine pristalice neće ići organizovano u Novi Pazar pošto se utakmica igra na Veliku subotu, dan pred Vaskrs, dok je stadion Partizana suspendovan za publiku do daljnjeg zbog propusta u organizaciji „večitog“ derbija u polufinalu Kupa, igranog u sredu.

Iz istog razloga iz kog pristalice crveno-belih bojkotuju utakmicu, prošle sezone svoj klub nisu bodrili navijači većine superligaša. Vodeći Partizan, koji je na prvom mestu sa osam bodova više od Crvene zvezde, u 24. kolu biće domaćin dvanaestoplasiranom Javoru, dok će Zvezda igrati sa četrnaestoplasiranim Novim Pazarom.

Povezana vest:  Džajić: Nagrada za životno delo u pravom trenutku

Pazarci su u prošlom kolu pobedili Borac iz Čačka sa 2:0 i prestigli ga u borbi za opstanak. Novi Pazar sada ima dva boda više od Borca, a šest od Metalca. Čačani su, međutim, u sredu pobedili Vojvodinu u Novom Sadu sa 1:0 i plasirali se u finale Kupa Srbije. Oni će sutra igrati protiv šestoplasirane Slobode u Užicu.

Povezana vest:  FINALE KUPA SRBIJE, Zvezda za 24. trofej, Borac želi prvenac

Trećeplasirana Vojvodina je iznenadila mnoge porazom u polufinalu Kupa, posle kojeg je trener Dejan Vukićević juče podneo ostavku. Novosađani će u 24. kolu prvenstva Srbije igrati vojvođanski derbi, pošto gostuju u Kuli kod jedanaestoplasiranog Hajduka. Lošu formu Vojvodine pokušaće da iskoristi četvrtoplasirani Radnički 1923 koji ima, takođe, 39 bodova. Kragujevčani će sutra biti gosti poslednjeplasiranog Metalca.

Povezana vest:  Dodić: Zvezda je uvek favorit, posebno na Marakani

Petoplsairana Jagodina, koja je ovog proleća izgubila samo od Partizana, biće domaćin desetoplasiranom Smederevu, koje iza sebe ima dva poraza. Sedmoplasirani OFK Beograd igraće na svom stadionu „komšijski“ duel sa trinaestoplasiranom BSK Borčom, koja nije pobedila u prethodnih pet utakmica, a osmoplasirani Spartak iz Subotice gostovaće kod devetoplasiranog Rada.

Sve utakmica 24. kola Super lige igraće se u subotu. Duel Partizan – Javor počeće u 18.00, dok će se ostali mečevi igrati od 16.00.