mario-gomez

LIGA ŠAMPIONA

Bajern sa 2:1 dobio prvi meč polufinala protiv Real Madrida

 

Fudbaleri Bajerna savladali su večeras u Minhenu ekipu Reala iz Madrida sa 2:1, u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona. U dobroj i zanimljivoj utakmici Bavarci su iskoristili prednost domaćeg terena i zasluženo stekli prednost pred revanš 25. aprila. Igrali su bolje i stvorili više povoljnih prilika, a junak susreta bio je odlični napadač Mario Gomez, koji je pogodak za trijumf postigao u 90. minutu.

Povezana vest:  Mančester Junajted na Hargrivsu izgubio 40-ak miliona evra

Oba tima zadovoljila su ispunjeno gledalište na „Alijanc areni“, gde će 10. maja biti održano i finale elitnog takmičenja. Igrali su otvoreno i borbeno, ali je Bajern bio konkretniji i hrabriji, pa je na kraju potpuno zasluženo „odškrinuo“ vrata velikog finala.

Domaćin je poveo u 17. minutu preko Riberija, koji je iskoristio neodlučnost protivničke odbrane posle kornera. Hitro je pritrčao i sa desetak metara kroz „šumu nogu“ zakucao u mrežu pokrivenog golmana Kasiljasa.

Povezana vest:  Borjan produžio ugovor sa Zvezdom do 2023. godine

Real je izjednačio golom Ozila posle dugotrajne akcije u 53. minutu. Bila je to takođe greška odbrane, a nemački internacionalac je matirao Nojera iz blizine posle dodavanja Ronalda. Bajern je možda oštećen u finišu za penal, kada je napucana lopta pogodila Pepea u ruku, ali je sve „nadomestio“ Gomez pogotkom za pobedu i veliko slavlje brojnih domaćih navijača. Reprezentativni nemački napadač postigao je 12. gol u Ligi šampiona ove sezone.

Povezana vest:  Montela novi trener Fiorentine

U drugom polufinalu sutra od 20.45 sati u Londonu sa sastaju Čelsi i Barselona.