vlada_jovanovic_kup_polufinale

SUPERLIGA SRBIJE

Jovanović zadovoljan pobedom Partizana, Nikolić otporom

 

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na svom terenu BKK Radnički sa 86:63 (24:12, 19:13, 25:17, 18:21) u sedmom kolu Superlige Srbije i tako se osamili na prvom mestu tabele. Partizan je odigrao meč više od ostalih rivala zato što će učestvovati na završnom turniru Jadranske lige, krajem meseca u Tel Avivu. Crno-beli sada imaju šest pobeda i dva poraza. BKK Radnički ostao je na tri pobede, uz četiri poraza.

Najefikasniji u Partizanu bio je Vladimir Lučić sa 16 poena i 11 skokova, a sledili su ga Danilo Anđušić sa 13 i Miroslav Raduljica sa 12 poena. Svih 12 igrača državnog prvaka ulazilo je u igru i svi su se upisali u strelce. „Krstaše“ je predvodio Aleksandar Petrović sa 18 poena, dok je Marko Boltić dao 14. BKK Radnički je loše šutirao za tri poena, pošto je pogodio samo tri trojke iz 22 pokušaja.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Jovanović: Morali smo da odigramo na visokom nivou

Utakmicu pred nekoliko stotina gledalaca u Pioniru obeležio je I povratak na teren kapitena Petra Božića, koji je propustio više od mesec dana zbog povrede. Trener Partizana Vladimir Jovanović rekao je posle meča da je zadovoljan pristupom meču, i da je njegovom timu svaka utakmica važna zbog podizanja forme za završni turnir Jadranske lige i nastavak prvenstva.

Povezana vest:  Raduljica propušta Evropsko prvenstvo zbog povrede

-Svaka nam je utakmica važna i rezultatski, što se podrazumeva, a I što moramo svaku da iskoristimo za pripremu i dizanje forme za ‘fajnal-for’ i nastavak prvenstvva. Drago mi je što se od prvog minuta videla želja – rekao je Jovanović novinarima.

-Ne bih previše analizirao utakmicu, pošto smo je kontrolisali prvog do poslednjeg minuta. Iskoristili smo meč da Pera (Božić) pokuša da se polako vraća, a i da mlađi dobiju svoju šansu – dodao je trener Partizana.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Njujorka i Oklahome

Božić je kazao da se dobro oseća, ali da će se truditi da svaku utakmicu i trening koristi da se vrati u formu. Trener Radničkog Dragan Nikolić takođe nije imao šta da zameri svojim igračima.

-Oba tima su iskoristila meč da odigraju u skladu sa svojim mogućnostima i vide gde su. Kalkulisali smo sa minutima, ali to je bila jedina kalkulacija na ovoj utakmici. Dali smo maksimum i po mom mišljenju smo pružili pristojan otpor. Nisam nezadovoljan. Sada treba da se okrenemo sledećim utakmicama – rekao je Nikolić.