memorandum_skundric

Zvezda i Gasprom potpisali Memorandum o proširenju saradnje

 

Sportsko društvo Crvena zvezda, fudbalski klub Crvena zvezda i kompanija Gasprom potpisali su danas Memorandum o namerama proširenja saradnje, što je prvi korak prema potpisivanju novog finansijski povoljnijeg sponzorskog ugovora.

Ugovor su potpisali predsednik Sportskog društva Petar Škundrić, prvi čovek fudbalskog kluba Vladan Luklć i generalni direktor Gasproma Kiril Kravčenko. Konferencije za medije na stadionu Crvene zvezde prisustvovali su potpredsednik Vlade Ivica Dačić, ministri Oliver Dulić i Nebojša Chirić, predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić, generalni direktor kompanije „Telekom Srbije“ Branko Radujko, kao i trener Robert Prosinečki i igračci prvog tima.

Povezana vest:  Lev: Očekujem da Ozil eksplodira u nokaut fazi EP

Predsednik SD Crvena zvezda Petar Škundrić rekao je da je ovim potezom napravljen iskorak u stvaranju boljih uslova za rad fudbalskog kluba.

-Bez jakog fudbalskog kluba i onog što je on stvarao kroz istoriju, nema ni jake Zvezdine porodice. Naše sportsko društvo je najbrojnije u Srbiji i ovom delu Evrope i predstavlja najbolji brend naše sportske kulture. Gasprom je to kao društveno odgovorna kompanija prepoznao i zajedno smo došli do zaključka da je potrebno da još više podrže klub – rekao je Škundrić.

Povezana vest:  Fiorentina otpustila Montelu

Prema Škundrićevim rečima novi ugovor znači i nove obaveze za crveno-bele fudbalere, a to znači da se očekuje osvajanje Kupa, a u budućnosti i šampionske titule.

-Gasprom je podržao podmlađivanje igračkog kadra i oslanjanje na sopstvenu omladinsku školu i talentovane igrače iz regiona – rekao je Škundrić.

On je najavio i veću finansijsku pomoć kompanije „Telekom Srbija“.

-Idemo na to da formiramo pul sponzora, u kome će pored Gasproma i Telekoma biti još kompanija, koji će pomoći da Crvena zvezda ostvari ono što mi svi želimo – zaključio je Škundrić.

Povezana vest:  Venger pauzira mesec dana pre odluke o daljoj karijeri

Generalni direktor Gasproma Kiril Kravčenko istakao je da se potpisivanje novog ugovora očekuje do kraja maja.

-Prethodne nedelje na klupskom veću postigli smo dogovor da povećamo efikasnost rada, postavimo bolju organizaciju i složili se o tome kako ćemo razvijati tim u budućnosti – istakao je Kravčenko.

Sponzorski ugovor između Crvene zvezde i Gasproma potpisan je 2010. godine i važi do jula. 2015. godine.