dragan_dzajic_i_supruga

Suđenje Džajiću se nastavlja saslušanjem fudbalera

 

Pred Višim sudom u Beogradu sutra se nastavlja suđenje bivšem predsedniku fudbalskog kluba Crvena zvezda Draganu Džajiću i njegovim saradnicima, zbog optužbi da su prisvojili oko osam miliona evra od transfera fudbalera u inostrane klubove.  Sud je za sutra planirao saslušanje dva bivša fudbalera Zvezde, Gorana Drulića i Ivana Dudića, dok su Zoran Njeguš i Perica Ognjenović svedočili ranije.

Povezana vest:  Evropsko fudbalsko tržište premašilo 22 milijarde evra prihoda

Na optuženičkoj klupi osim Džajića su bivši prvi sekretar kluba Miloš Marinković, finansijski direktor Vladimir Cvetković i fudbalski menadžer Ranko Stojić. Oni su optuženi da su protivpravno prisvojili višemilionske novčane iznose u evrima, dolarima i markama, ukupno oko osam miliona evra, od prodaje četiri fudbalera Crvene zvezde – Drulića, Njeguša, Dudića i Ognjenovića.

Džajić, Marinković i Cvetković i Stojić terete se za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina. Bili su hapšeni 5. februara 2008. godine i u pritvoru su proveli pet meseci.

Povezana vest:  UEFA saopštila glasove navijača za najbolji tim Lige šampiona