Marcelo_Bielsa

Bijelsa preuzeo na sebe odgovornost posle poraza u finalu

 

Trener Atletik Bilbaa Marselo Bijelsa preuzeo je na sebe odgovornost posle večerašnjeg poraza u finalu Lige Evropa od Atletiko Madrida sa 3:0.

-Razočaran sam, nismo odigrali dobar meč. Očigledno je da sam odgovoran za način na koji je moj tim igrao i što nismo uspeli da ostvarimo cilj. Naravno da se osecam izuzetno razočarano i da snosim veliku odgovornost – rekao je Bijelsa posle meča u Bukureštu.

-Nismo se dobro branili, niti napadali i siguran sam da moja ekipa može više. Lako je prihvatiti stvari kada idu dobro, ali kada krene loše neko mora da preuzme odgovornost. U ovom slucaju sam to ja. Želeli smo da igramo svoju igru, ali to nismo uspeli, a naš protivnik jeste – dodao je on.

Povezana vest:  Navijaču Sandrlenda zabrana dolaska na utakmice u naredne tri godine

Bijelsa je ocenio da su Madriđani zasluženo pobedili jer je njegova ekipa igrala kako je protivnik želeo.

-Mislim da je protivnik zasluženo pobedio. Bila je velika razlikavečeras između dve ekipe. Oba tima su imala mnogo prilika, ali ključni momenat je to što smo igrali kako je naš protivnik želeo – kazao je Bijelsa.

Povezana vest:  Okser smenio trenera

Argentinski trener na klupi tima iz Bilbaa ocenio je da su Madriđani nametnuli svoj stil igre.

-Uspeli su da nametnu svoj stil igre, dok mi nismo. To je bila osnovna razlika večeras između dve ekipe. Bilo je momenata kada smo mi mogli da postignemo gol, ali razlika između ekipa večeras je bila ogromna. Razlika koja je večeras viđena nije pravi pokazatelj snaga ova dva tima – rekao je Bijelsa.

Bijelsi ugovor sa Atletik Bilbaom ističe na kraju sezone, a Argentinac je kazao da je „teško predvideti budućnost“. Atletik Bilbao će se u finalu španskog Kupa sastati sa Barselonom, a Bijelsa je kazao da ima vremena da se njegova ekipa pripremi za taj meč.

Povezana vest:  Englezi traže odlaganje Izbornog kongresa

-Imamo vremena da se pripremimo, ali vreme nije presudno u ovom slučaju – rekao je Bijelsa

Na pitanje novinara šta je rekao igračima koji su plakali posle završetka utakmice, Bijelsa je istakao da je teško suzbiti osećanja.

-Normalno je što su igrači plakali posle utakmice, nema u tome ništa čudno. To su osećanja koja ne možete da suzbijete – zaključio je Bijelsa.