jupp_heynckes_zeigt 

Hajnkes: Bili smo katastrofa, ali LŠ je nešto drugo
 
Trener Bajerna iz Minhena Jup Hajnkes izjavio je večeras da je njegova ekipa odigrala katastrofalno u finalu Kupa Nemačke protiv Borusije Dortmund (2:5), ali da očekuje bolje izdanje u finalu Lige šampiona.
-Zaista nema razloga da se žalimo na bilo šta sa strane večeras. Cela naša odbrana odigrala je katastrofalno. Sami smo krivi i nismo zaslužili da pobedimo. Ipak, tek nas čeka najvažniji meč. Oporavićemo se do finala LŠ, to će biti potpuno drugačija utakmica – rekao je Hajnkes nakon finalne utakmice u Berlinu.
Ekipu Bajerna očekuje finale LŠ sa Čelsijem, a taj meč igra se 19. maja u Minhenu.
Borusija Dortmund, za koju sa velikim uspehom igra srpski reprezentativac Neven Subotić, večerašnjom pobedom došla je do „duple krune“, jer je prethodno osvojila šampionsku titulu u Bundesligi.
-Niko ni od nas iz Dortmunda nije mogao da zamisli bolji i lepši kraj večerašnjeg finala. Momci su bili hladni “kao špricer“ u akcijama iz kojih su došli sjajni golovi. Teško je rečima opisati ovo što nam se sada dešava – istakao je trener Borusije Jirgen Klop.
Poljak Robert Levandovski večeras je postigao het-trik, a golove za pobednika još su dali Šinji Kagava i Mats Humels.
Borusiju nije omela ni činjenica da je zbog povrede u 32. minutu igru mora da napusti golman Roman Vajdenfeler, a umesto njega „uskočio“ je Mičel Langerak.

 

Povezana vest:  Fernando Tores: Želim dati gol Liverpulu u debiju