loran_blan

Blan uvrstio Gurkufa i Dijaru na širi spisak za EP

 

Francuski selektor Loran Blan uvrstio je na preliminarni spisak kandidata za fudbalsko prvensvo Evrope Alua Dijaru i Joana Gurkufa, uprkos slabim partijama ove sezone u njihovim klubovima Olimpiku iz Marseja, odnosno Olimpiku iz Liona. Iskusni Dijara i Gurkuf zadržali su poverenje selektora, a izostavljen je Mamadu Sako, koji je izgubio mesto u startnoj postavi Pari Sen Žermena otkako je ekipu preuzeo Karlo Anćeloti.

Povezana vest:  Laveci optužen za pokušaj krijumčarenja

Na spisku od 26 igrača je i napadač marsejskog Olimpika Loik Remi, ali je Blan ocenio da su njegove šanse da zadrži mesto u konačnom sastavu za šampionat u Poljskoj i Ukrajini „veoma tanke“. Francuska će na evropskom prvenstvu igrati u D grupi sa Engleskom, Švedskom i Ukrajinom, a prethodno će u kontrolnim mečevima ugostiti Island 27. maja, Srbiju 31. maja i Estoniju 5. juna.

Povezana vest:  Lacio siguran, D'Ambrosio za pobedu Intera

Konačan sastav od 23 igrača za „EVRO 2012“ Blan će objaviti do 29. maja.

Na preliminarnom spisku su:

Golmani: Igo Loris (Olimpik Lion), Stiv Mandanda (Olimpik Marsej), Sedrik Karaso (Bordo).

Odbrana: Gael Kliši (Mančester Siti), Patris Evra (Mančester Junajted), Loran Koščelni (Arenal), Filip Mekses (Milan), Adil Rami (Valensija), Matje Debiši (Lil), Antoni Reveje (Olimpik Lion), Mapu Janga Mbiva (Monpelje).

Povezana vest:  Više od 70 mrtvih posle nereda na utakmici u Egiptu

Sredina terena: Johan Kabaje (Njukasl), Floran Maluda (Čelsi), Samir Nasri (Mančester Siti), Alu Dijara (Olimpik Marsej), Jan Mvila (Ren), Joan Gurkuf (Olimpik Lion), Marvin Marten (Soso), Blez Matuidi (Pari Sen Žermen).

Napadači: Hatem Ben Arfa (Njukasl), Karim Benzema (Real Madrid), Frank Riberi (Bajern Minhen), Olivije Žiro (Monpelje), Žeremi Menez (Pari Sen Žermen), Loik Remi (Olimpik Marsej), Matje Valbuena (Olimpik Marsej).