Aleksandar_Jankovic_2012_teren 

Janković odredio spisak igrača za Farane
 
Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković objavio je danas spisak igrača koji će konkurisati za utakmicu protiv Farskih ostrva u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu.
Meč protiv Farana igra se 5. juna u Guandadaluru, a Janković je pozvao sledeće igrače:
Golmani: Marko Dmitrović (Crvena zvezda), Aleksandar Kirovski (Crvena zvezda), Nikola Perić (Hajduk).
Odbrana: Vujadin Savić (Dinamo Drezden), Milan Rodić (OFK Beograd), Nemanja Gudelj (Breda), Marko Petković (OFK Beograd), Aleksandar Pantić (Rad), Miloš Kosanović (Krakovija), Slobodan Lalić (Hajduk).
Sredina terena: Filip Malbašić (Rad), Vuk Mitošević (Vojvodina), Slobodan Mitošević (Volfsburg), Saša Marković (Partizan), Miloš Jojić (Teleoptik), Nenad Krstičević (Sampdorija), Luka Milivojević (Crvena zvezda).
Napad: Nemanja Kojić (Rad), Ðorđe Despotović (Spartak), Ognjen Mudrinski (Jagodina), Luka Milunović (Crvena zvezda).
Jankovićev sastav pretrpeo je promene u odnosu na prethodne akcije zbog činjenice da će dosta igrača dobiti šansu u seniorskom timu.
-Delim njihovu sreću, jedva čekam da ih vidim u A timu, to je najbolja čestitka meni, stručnom štabu, grupi igrača koja je tokom poslednjih godinu i po dana radila u mladoj selekciji. Prava stvar za mene kao selektora je da vidim igrača koji je debitovao za seniorski tim, a posle toga se vrati u mladu selekciju i ima odnos kao što ga je imao i pre prekomande – rekao je Janković.
On je dodao da su se njegovi izabranici uželeli reprezentatvnih obaveze, jer su poslednji kvalifikacioni meč odigrali 15. novembra, na gostovanju u Severnoj Irskoj.
-Reprezentacija Farskih ostrva uživa maksimalni respekt. Ne ravnjamo se po rejtingu već po značaju tri boda koja želimo da osvojimo. Našeg protvnika niko nije uspeo da nadigra na domaćem terenu, a u prethodnim kvalifikacijama Rusija je doživela poraz od 1:0 – istakao je Janković.
Pripreme mlade reprezentacije počeće u petak, 25. maja, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, a istog dana ekspedicija će otputovati na Zlatibor gde će boraviti do 2. juna.

 

Povezana vest:  Eto optužio saigrače iz reprezentacije da ga sabotiraju