francuska_liga_logoFRANCUSKA LIGA, VESTI

Smenjen Olle-Nicolle

Kad je Nica pre dve nedelje savladala Lorijen trener Didier Olle-Nicolle je mogao barem privremeno da odahne. Od uspeha u tom duelu direktno je zavisila i mogućnost da se zadrži na klupi ovog kluba. Međutim, usledili su porazi od Liona i Nansija i rukovodstvo je konačno izgubilo strpljenje. Potez ne predstavlja iznenađenje i zato što je dugo najavljivan i zato što su prvotimci stigli do samo jedne pobede u poslednjih 15 duela. Dužnost je preuzeo Eric Roy, koji je najavio bolje dane:
– Ići ćemo na tri boda u svim preostalim mečevima. Ne možete da bude takmičar u duši, a da razmišljate drugačije. Potrebno je da uverimo fudbalere da poseduju neophodni kvalitet.

Povezana vest:  Kup Koraća pomerio meč Radničkog i Zvezde

Nespokojni Yahia

Lans je trenutno zadovoljavajuće udaljen od opasne zone. Ekipu od Le Mana, poslednjeg tima koji je momentalno ugrožen, razdvaja 13 bodova. Međutim, Alaeddine Yahia, koji je ove sezone odigrao 25 utakmica, još uvek je na oprezu. Tunišanin je prokomentarisao:
– Nisu nam spakovani koferi za odmor. Do kraja nas očekuje još puno borbe. Pred nama je i izazov u Kupu Francuske. Voleli bismo da osvojimo taj trofej, ali razmišljanja nam se kreću od meča do meča. Ne smemo da dozvolimo posrtanje ni u šampionatu.

Povezana vest:  Runi plaća 90.000 funti staroj menadžerskoj firmi

Dabo napušta Sent Etjen

Mouhamadou Dabo, defanzivac Sent Etjena, verovatno igra poslednju sezonu u dresu francuskog prvoligaša. Po njenom završetku mu ističe ugovor, a skauti nekoliko evropskih klubova prate njegove igre. Među najupornijima je Sevilja. Predstavnicima ovog tima, koji su nekoliko puta posmatrali mečeve Sent Etjena, za oko je zapao i Blaise Matuidi, Daboov saigrač, pa ne bi trebalo da začudi ako se obojica presele u klub iz Andalusije. 

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati mečeva 21. kola i tabela Serije A