fifa

UEFA, FIFA i FSS složni da nema prijema Kosovskog saveza

 

Kosovski fudbalski savez neće biti primljen u članstvo Evropske i Međunarodne fudbalske federacije (UEFA i FIFA), a o mogućnosti da ta selekcija igra prijateljske mečeve razgovori će biti nastavljeni, odlučeno je na današnjem sastanku u sedištu FIFA u Cirihu.

-Još jednom smo naišli na odličan prijem i razumevanje predsednika FIFA Blatera, njegovih saradnika i svih ostalih učesnika skupa. Mogu da izrazim zadovoljstvo zbog te činjenice, kao i tokom samih razgovora – rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić posle sastanka.

Povezana vest:  Gazprom proširuje međunarodni dečiji društveno odgovorni projekat "FUDBAL ZA PRIJATELJSTVO"

On je zamolio medije za razumevanje, jer tokom održavanja sledećih sastanaka neće biti izjava za javnost po ovom pitanju, što predstavlja i jedan od zaključaka sa današnjeg skupa.

-Prisutni su razgovarali i o mogućnosti da se Kosovu omogući da igra prijateljske utakmice. Članovi delegacije FŠ su u iscrpnom izveštaju obavestili nadležne o štetnim posledicama jedne takve odluke, kako po srpski fudbal tako i po ceo region – navodi se u saopštenju FSS.

Povezana vest:  Dodić: Želimo da napravimo senzaciju u Kazanju

FIFA je prvobitno na sastanku Izvršnog komiteta u Budimpešti odobrila Kosovu odigravanje prijateljskih utakmica, ali je kasnije suspendovala tu odluku. Protiv dozvole Kosovu da igra mečeve bila je i UEFA, jer Kosovo nije član Ujedinjenih Nacija.

-Dogovoreno je da predstavnici FIFA, UEFA i FŠ nastave sa razgovorima po ovom pitanju u periodu koji je ispred nas, s tim da je najavljeno očekivanje da će konsultacija biti dosta i da će ceo proces dugo trajati – dodaje FSS.

Povezana vest:  Vojvodini, Radu i OFK Beogradu ukinuta zabrana transfera

Delegaciju FIFA predvodili su predsednik Jozef Blater i generalni sekretar Žerom Valk, dok su FŠ predstavljali predsednik Karadžić, potpredsednik Ivan Churković i generalni sekretar Zoran Laković.